SłusznieRobert Błaszczak wrote: Sun Oct 05, 2025 7:03 pm Aby coś dopasować to przede wszystkim odpowiedz dokładnie na poniższe pytania:
TARASOLA STEROWANIE
Bez kombinowania z napędem, to takie coś viewtopic.php?t=14930
Jeśli tylko da radę skopiować pilota, to działa bez problemów. Mam, używam. polecam.
Jeśli tylko da radę skopiować pilota, to działa bez problemów. Mam, używam. polecam.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Z tego co wiem ten projekt nie jest już rozwijany. Miałem też to urządzenie na testy ale powódź rok temu zniszczyła je bezpowrotnie.Zibi_007 wrote: Sun Oct 05, 2025 7:23 pm Bez kombinowania z napędem, to takie coś viewtopic.php?t=14930
Została mi tylko obudowa
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
robertklepacki94 wrote: Sun Oct 05, 2025 8:33 pmZ tego co wiem ten projekt nie jest już rozwijany. Miałem też to urządzenie na testy ale powódź rok temu zniszczyła je bezpowrotnie.Zibi_007 wrote: Sun Oct 05, 2025 7:23 pm Bez kombinowania z napędem, to takie coś viewtopic.php?t=14930
Została mi tylko obudowa![]()
Zawsze można spróbować. Może coś im jeszcze zostało...suplainowator wrote: Tue Mar 04, 2025 5:45 am Na dzień dzisiejszy wstrzymaliśmy pracę nad urządzeniem, mieliśmy problemy z konfiguracją i kompatybilnością urządzenia z pilotami. Zostało nam trochę urządzeń do testów - jeżeli się sprawdzi to możemy się dogadać. Proszę o kontakt na priv.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Wg mnie to potrzeba tu czegoś o zachowaniu SRW-01 tylko na 24v, ale poczekajmy na potwierdzenie że przy zawarciu do plusa roleta jedzie, dopóki obwód jest zamknięty
-
pablobenio
Witam.
Tak ,aplikacja supli Zrezygnowałem z pilota .Mam przyciski na ścianie .
Sterowanie jest na złączu DIGITAL IN Jak zrobię zworkę 1+ to się otwiera jak jeszcze raz zewrzę to się zatrzymuje i to samo na 2 + tylko tam zamykanie .
W sumie to chyba i dobrze niech będzie na przycisku jak będzie działał.
Mam jeszcze do podłączenia żaluzje zewnętrzne na 230 będzie ich 4 sztuki plus garaż ,brama jakieś oświetlania domu wewnątrz to trzeba trochę wychamować
Tak ,aplikacja supli Zrezygnowałem z pilota .Mam przyciski na ścianie .
Sterowanie jest na złączu DIGITAL IN Jak zrobię zworkę 1+ to się otwiera jak jeszcze raz zewrzę to się zatrzymuje i to samo na 2 + tylko tam zamykanie .
W sumie to chyba i dobrze niech będzie na przycisku jak będzie działał.
Mam jeszcze do podłączenia żaluzje zewnętrzne na 230 będzie ich 4 sztuki plus garaż ,brama jakieś oświetlania domu wewnątrz to trzeba trochę wychamować
Dokładnie jest tak, jak piszesz. No prawie dokładnie, bo nie wiedziałem, ale się dowiedziałem i myślę, że tak jest (?).klew wrote: Mon Oct 06, 2025 5:13 am Tam raczej będzie sterowanie impulsem, czyli na przycisk monostabilny.
Teoretycznie można by SBW-02 podłączyć się w apce będzie widać dwie bramy
Drugi impuls zatrzymuje pergolę. Trochę to dziwne - działa jak taki "pół-SBS".
Autor obnażył braki na rynku. Modyfikując firmware SBW-02 można by to nim zrealizować (taki zmodyfikowany pod rolety, żaluzje).
edit;
Pisałem, a @pablobenio już wszystko wyjaśnił.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
To chyba się wyjaśniło i sensowny sposób to SBW-02, zmienić ikonki i będzie działać jak brama 
... to jeszcze trzeba by wiedzieć, co się stanie, jak ... otworzysz obie bramy. W zasadzie nie powinno się nic wydarzyć, ale tego nie wiemy.[email protected] wrote: Mon Oct 06, 2025 6:12 am To chyba się wyjaśniło i sensowny sposób to SBW-02, zmienić ikonki i będzie działać jak brama![]()
Propozycja viewtopic.php?p=214194#p214194 z soflem "roletowo-żaluzjowym" wydaje się być na obecną chwilę sensowna (edit; przepraszam - mniej problematyczna). Takie "szybkie pisanie" może nieść "złe konotacje".