Centrala sterująca napędu LIFE jak podłączyć Sbw-01
-
Jarcio125
Proszę o pomoc w podłączeniu do centrali sterującej napędu LIFE RG 1 DL
Drugie pytanie dzisiaj o ten sam napęd viewtopic.php?t=17618
.
W tym wątku był moduł SBW-02, ale SBW-01 podłączasz tak samo.
-
Jarcio125
Dziekuje za tak szybka odpowiedź
Mam jeszcze pytanie o wyjście IN1 co ono daje podpiete do 14 czy musi być podłaczone do tego wyjścia w centralce?
Mam jeszcze pytanie o wyjście IN1 co ono daje podpiete do 14 czy musi być podłaczone do tego wyjścia w centralce?
-
Jarcio125
Chciałbym tylko uzyskać otwieranie i zamykanie bramy z aplikacji ewentualnie status czy brama jest zamknieta czy otwarta. i nie wiem o co chodzi z tym wyłaczaniem drugiego kanału w cloud. czy to sie wyłącza w aplikacji?
Kanał wyłączasz na cloud.supla.org. A wyłączasz go po to, aby Ci się w aplikacji nie pokazywał kanał furki (jeśli nie jest podłączona). Resztę masz opisaną w tamtym temacie.Jarcio125 wrote: Sun Oct 12, 2025 9:04 pm Chciałbym tylko uzyskać otwieranie i zamykanie bramy z aplikacji ewentualnie status czy brama jest zamknieta czy otwarta. i nie wiem o co chodzi z tym wyłaczaniem drugiego kanału w cloud. czy to sie wyłącza w aplikacji?
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
W SBW-01 jest trochę inaczej zasilanie. Trzeba na to zwrócić uwagę.RomanG wrote: Sun Oct 12, 2025 8:36 pm Drugie pytanie dzisiaj o ten sam napęd viewtopic.php?t=17618.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Porównując oba, różnią się polaryzacją zasilania przy zasilaniu napięciem stałym, co - jak mi się wydaje - nie jest istotne, bo sterownik przyjmuje także napięcie przemienne. Podkreślam - tak mi się wydaje.pzygmunt wrote: Mon Oct 13, 2025 8:55 amW SBW-01 jest trochę inaczej zasilanie. Trzeba na to zwrócić uwagę.RomanG wrote: Sun Oct 12, 2025 8:36 pm Drugie pytanie dzisiaj o ten sam napęd viewtopic.php?t=17618.
SBW-02 może być znamionowo zasilany napięciem już od 12V do 24V (ad/dc), a SBW-01, według opisu - 24V (ac/dc).
Podjąłem temat, bo być może jest coś istotnego, a pominąłem to i mogłoby to wprowadzać innych w błąd.