Sterownik do bramy sbw0-2

djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Ile masz tych kontaktronów? SBW-02 ma tylko 2 wejścia binarne
Bronx

1 szt... Która obsługuje bramę garażową i bramę wjazdową na posesję
malarz

Bronx wrote: Mon Nov 24, 2025 7:39 pm 1 szt... Która obsługuje bramę garażową i bramę wjazdową na posesję
2 kontraktory do jednej bramy to rozumiem. Ale jeden kontaktor do dwóch różnych bram to jakiś hardlevel. Mam wątpliwości czy w Zamelu jest ktoś w stanie taką konfigurację ogarnąć. :-)

Zrób zdjęcia tego co masz i gdzie podpięte. Bo chyba inaczej nikt Ci nie będzie w stanie pomóc.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

@Bronx opisz dokładnie co i jak masz podłączone i gdzie zamontowane, wrzuć zdjęcia. Sory ale twoje odpowiedzi są tak zdawkowe że jeszcze trochę nikt na nie nie będzie opowiadał.
Nie można mieć jednego kontaktronu do dwóch bram.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

Bronx wrote: Mon Nov 24, 2025 7:39 pm 1 szt... Która obsługuje bramę garażową i bramę wjazdową na posesję
No to musisz dokupić drugi kontaktron i zamontować przy bramie, której chcesz znać stań.
Ewentualnie nie rozumiem, jak to masz podłączone. Może narysuj...
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
Bronx

Jutro wrzucę zdjęcia co i jak wygląda w szafie ... I jak jest podpięte
Jestem. Trochę zielony w tym temacie :D ale może znajdziecie rozwiązanie ... Z góry dzięki za cierpliwość
Bronx

Mam 2 czujniki jeden przy bramie wjazdowej który działa dobrze i zmienia ikonkę na statusie bramy. Na brami garażowej mam czujnik zdjęcie poniżej, który też pokazuje mi czy brama jest otwarta czy zamknięta, ale w ikonce czujnik - wstawiłem zdjęcia wcześniej gdzie w ustawieniach mogę przypisać odpowiedni czujnik do tej właśnie bramy. Bo brama wjazdowa dobrze pokazuje a na wjazdowej wyciągałem na pulpit aplikacji czujnik jest na zdjęciu.
Niżej wstawiam zdjęcia
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
djalex

Tu masz schemat jak to ma być podłączone
sbw-02 dwie bramy.jpg
W cloud do każdego kanału ze sterowaniem bramą musisz przypisać po jednym czujniku właściwym dla danej bramy w miejscu "czujnik otwarcia"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
djalex

Ze zrzutu z apki widać że w bramie garażowej widać że nie masz przypisanego do tego kanału czujnika (są 2 belki) Skoro jeden czujnik już masz przypisany do bramy wjazdowej więc na liście pozostaje tylko jeden, który to musisz przypisać w kanale bramy garażowej.
Bronx

Dokładnie tak mam podłączone. W którym miejscu moge przypisać ten czujnik...???

Return to “ZAMEL SBW-02”