Sterownik do bramy sbw0-2
-
Bronx
1 szt... Która obsługuje bramę garażową i bramę wjazdową na posesję
-
malarz
- Been thanked: 2 times
2 kontraktory do jednej bramy to rozumiem. Ale jeden kontaktor do dwóch różnych bram to jakiś hardlevel. Mam wątpliwości czy w Zamelu jest ktoś w stanie taką konfigurację ogarnąć.Bronx wrote: Mon Nov 24, 2025 7:39 pm 1 szt... Która obsługuje bramę garażową i bramę wjazdową na posesję
Zrób zdjęcia tego co masz i gdzie podpięte. Bo chyba inaczej nikt Ci nie będzie w stanie pomóc.
Próbuję przerobić pomysły na działające projekty w ArduinoIDE.
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
@Bronx opisz dokładnie co i jak masz podłączone i gdzie zamontowane, wrzuć zdjęcia. Sory ale twoje odpowiedzi są tak zdawkowe że jeszcze trochę nikt na nie nie będzie opowiadał.
Nie można mieć jednego kontaktronu do dwóch bram.
Nie można mieć jednego kontaktronu do dwóch bram.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
No to musisz dokupić drugi kontaktron i zamontować przy bramie, której chcesz znać stań.Bronx wrote: Mon Nov 24, 2025 7:39 pm 1 szt... Która obsługuje bramę garażową i bramę wjazdową na posesję
Ewentualnie nie rozumiem, jak to masz podłączone. Może narysuj...
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
Bronx
Jutro wrzucę zdjęcia co i jak wygląda w szafie ... I jak jest podpięte
Jestem. Trochę zielony w tym temacie
ale może znajdziecie rozwiązanie ... Z góry dzięki za cierpliwość
Jestem. Trochę zielony w tym temacie
-
Bronx
Mam 2 czujniki jeden przy bramie wjazdowej który działa dobrze i zmienia ikonkę na statusie bramy. Na brami garażowej mam czujnik zdjęcie poniżej, który też pokazuje mi czy brama jest otwarta czy zamknięta, ale w ikonce czujnik - wstawiłem zdjęcia wcześniej gdzie w ustawieniach mogę przypisać odpowiedni czujnik do tej właśnie bramy. Bo brama wjazdowa dobrze pokazuje a na wjazdowej wyciągałem na pulpit aplikacji czujnik jest na zdjęciu.
Niżej wstawiam zdjęcia
Niżej wstawiam zdjęcia
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
djalex
- Has thanked: 2 times
Tu masz schemat jak to ma być podłączone
W cloud do każdego kanału ze sterowaniem bramą musisz przypisać po jednym czujniku właściwym dla danej bramy w miejscu "czujnik otwarcia"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
djalex
- Has thanked: 2 times
Ze zrzutu z apki widać że w bramie garażowej widać że nie masz przypisanego do tego kanału czujnika (są 2 belki) Skoro jeden czujnik już masz przypisany do bramy wjazdowej więc na liście pozostaje tylko jeden, który to musisz przypisać w kanale bramy garażowej.
-
Bronx
Dokładnie tak mam podłączone. W którym miejscu moge przypisać ten czujnik...???