Mam... Sprawdziłem to w dwie strony. Zmieniałem temperaturę termostatu przy wyłączonej bramce i sprawdzałem jeszcze w bramce inne opcje typu np ON HVAC MODE HEAT zamiast ON HVAC MODE HEAT i zmianę termostatu na HVAC i bez efektu. Po resecie bramki po 30 minutach nawet przekaźnik nie dopasował się do ustawienia zgodnego z faktyczną potrzebą grzania lub nie.vajera wrote: Fri Dec 05, 2025 2:55 pm
1. Akcje by @klew działają na zasadzie reakcji na zmianę, ale mogę oczywiście rozważyć jakieś autorskie rozwiązanie.
2. Twój scenariusz;
- bramka traci zasilanie,
- termostat ścienny zaczyna grzać,
- wraca zasilanie,
- termostat Supla startuje w trybie standby,
- termostat ścienny aktualizuje swój stan przesyłając do bramki komunikat "ja gorę"
- termostat Supla wchodzi w tryb HEATING i wyzwala reakcję.
Testowałeś taki scenariusz - masz inne obserwacje od powyższych?
@vajera nim Ci postanowiłem głowę zawrócić sprawdziłem. Ja sobie zdaje z tego sprawę ile ty masz próśb o zrobienie różnych rzeczy. Dlatego najpierw zrobiłem wszystko po swojej stronie co mogłem i potrafiłem.
EDIT:
pisząc Zmieniałem temperaturę termostatu miałem na mysli że zmieniłem mu temperaturę odczytywaną czyli otoczenia. Tak sprostuję bo napisałem trochę niejasno. Oraz w pośpiechu błąd że zmieniałem na ON HVAC MODE HEAT , a zmieniałem na ON HVAC HEATING i rózne inne