Wczoraj miałem nawet taki przypadek, że Termostat wyączyłem w aplikacji a mimo to ciągle grzał i przekaźnik w tym wypadku ciepła/pompy działał. Tego to już całkiem nie rozumiem. Dodam, że termostat się wyłączył ale w cloud pokazywało, że grzeje mimo stanu off. Zresztą podobnie miałem w stanie: termostat ZWT198 nie grzeje bo temp osiągnięta, ale w clud termostat grzeje dalej mimo przekroczonej temperatury.zzrr wrote: Fri Dec 12, 2025 8:39 amvajera wrote: Thu Dec 11, 2025 9:30 pm ...
2. Sytuacja po resecie bramki - termostaty były na "NIE GRZEJ", ale czy głowice przypadkiem nie grzały?
Problem z tymi głowicami Tuya jest taki, że one wysyłają stan grzania tylko, jak on się zmieni - jak zrobisz szybki reset, to głowica nawet tego nie zauważy i nic nowego nie wyśle a termostat Supla nie dostanie informacji.
....... widać to też dużo zależy od typu urządzenia podłączonego do bramki. Jak jeden tylko TRV06 okazuje się inaczej wysyła w zależności jaki się trafi. @vajera wysoko masz poprzeczkę. Hmm....Mario78 wrote: Fri Dec 12, 2025 7:12 am A ja się tyle z tym meczyłem i myslałem, że coś zle robie....
Jednak tak czysto teoretycznie choć wiadomo @vajera że Ty już sam najlepiej wiesz co robić to podzielę się takim pytaniem które" rodzi mi się w głowie" w nawiązaniu do tego co napisałeś.
Czy to co poprosiłeś i wysłałem "wynik Command Response payload" w jakiś sposób pomoże w rozwiązaniu tego o czym mówimy? może jakieś wymuszone ustawienie które zmusi termostaty do zaraportowania stanu? Coś będziesz kombinował z tym?
Opisze na czym to testowałem:
1. Termostat ZWT198 -
2. Przekaźnik bez potencjałowy zigbee do wymuszania (zworcia) styku w kotle.
3. Wszystko spięte najprościej jak się da bo przez cloud z ustawieniem przekaźnika wirtualnego grzanie w termostatcie
4. Oczywiście v0.9.195