Tak widzę, dziękuję. Ale u mnie nie działają te datapoints. Co bym nie ustawiał i zmieniał - brak efektu. Mam komunikat o powodzeniu i tyle. Podłączyłem pod Tuyę, była aktualizacja, ale tylko do pracy diody (przy ładowaniu). Tam wszystkie ustawienia działają. Jest nawet kalibracja i czułość (wrażliwość) nacisku. W Supli nic nie da się zmienić. W załączniku logi z parowania, normalnej pracy i zmiany datapoints (3 pliki spakowane do .zip).vajera wrote: Tue Dec 16, 2025 5:00 pmMasz na myśli te ustawienia?Zibi_007 wrote: Tue Dec 16, 2025 4:55 pm U nas (w Supli) dodaje się ten fingerbot jako przełącznik. OK, bo chyba ciężko by było przypisać cokolwiek innego.
On ma kilka ciekawych ustawień. Zresztą one wszystkie (TS0001) wydają się chodzić na tym samym oprogramowaniu wewnętrznym https://www.zigbee2mqtt.io/devices/TS00 ... erbot.html
A tak to wygląda pod Tuyą:
tuya_figerbot.jpg
@ vajera - Oczywiście wiem, jak to sobie ustawić (dookoła), ale może można to zrobić np. przez Telnet? Znasz jakieś zaklęcia?
Wszystko jest w GUI (TCC)Code: Select all
{ .z2s_device_desc_id = Z2S_DEVICE_DESC_TUYA_FINGERBOT_PLUS, .Tuya_datapoint_id = TUYA_FINGERBOT_PLUS_MODE_DP, .Tuya_datapoint_type = TUYA_DP_TYPE_ENUM, .Tuya_datapoint_name = "working Mode", .Tuya_datapoint_description = "Enter numeric value:<br>" "0 => click, 1 => switch, 2 => program" }, { .z2s_device_desc_id = Z2S_DEVICE_DESC_TUYA_FINGERBOT_PLUS, .Tuya_datapoint_id = TUYA_FINGERBOT_PLUS_LOWER_LIMIT_DP, .Tuya_datapoint_type = TUYA_DP_TYPE_VALUE, .Tuya_datapoint_name = "Lower Limit", .Tuya_datapoint_description = "Enter numeric value: 51 - 100 [%]" }, { .z2s_device_desc_id = Z2S_DEVICE_DESC_TUYA_FINGERBOT_PLUS, .Tuya_datapoint_id = TUYA_FINGERBOT_PLUS_UPPER_LIMIT_DP, .Tuya_datapoint_type = TUYA_DP_TYPE_VALUE, .Tuya_datapoint_name = "Upper Limit", .Tuya_datapoint_description = "Enter numeric value: 0 - 50 [%]" }, { .z2s_device_desc_id = Z2S_DEVICE_DESC_TUYA_FINGERBOT_PLUS, .Tuya_datapoint_id = TUYA_FINGERBOT_SUSTAIN_TIME_DP, .Tuya_datapoint_type = TUYA_DP_TYPE_VALUE, .Tuya_datapoint_name = "Sustain Time", .Tuya_datapoint_description = "Enter numeric value: 0 - 10 [s]" }, { .z2s_device_desc_id = Z2S_DEVICE_DESC_TUYA_FINGERBOT_PLUS, .Tuya_datapoint_id = TUYA_FINGERBOT_PLUS_REVERSE_DP, .Tuya_datapoint_type = TUYA_DP_TYPE_ENUM, .Tuya_datapoint_name = "Reverse Mode", .Tuya_datapoint_description = "Enter numeric value:<br>" "0 => set reverse mode OFF<br>" "1 => set reverse mode ON" }, { .z2s_device_desc_id = Z2S_DEVICE_DESC_TUYA_FINGERBOT_PLUS, .Tuya_datapoint_id = TUYA_FINGERBOT_PLUS_TOUCH_DP, .Tuya_datapoint_type = TUYA_DP_TYPE_BOOL, .Tuya_datapoint_name = "Touch control", .Tuya_datapoint_description = "Enter numeric value:<br>" "0 => set touch control OFF<br>" "1 => set touch control turn ON" },![]()
Jest też inny problem. Po podłączeniu do ładowania pokazała się ikona baterii (z wykrzyknikiem). I tak została (mimo naładowania i odłączenia). Może sama zniknie, bo wszystkie sposoby na odświeżenie jej stanu u mnie zawiodły...