Heatpol nowy model grzałki wifi - test

Patryk90

KrzysztofS wrote: Sun Dec 21, 2025 6:37 pm
LukiSpajder wrote: Sun Dec 21, 2025 6:12 pm Dobra testy rozpoczęte zacznę od końca kilka rzutów ekranu :
Cdn co i jak poszło 😉😁
Szczęściarz ;) Ja to nawet jeszcze info o wysyłce nie fostałem :(
Hej!
Ja też jeszcze nic nie dostałem, a jak czytałem tutaj, że do niektórych idzie, to ściągnąłem grzejnik ze ściany i go rozkręciłem :lol:
Teraz żona mi mówi, że jak na święta zostanie bez grzejnika w łazience to nie dość, że pod choinką będzie pusto to spać będę sam na poddaszu :shock: :cry:
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

KrzysztofS wrote: Sun Dec 21, 2025 6:37 pm
LukiSpajder wrote: Sun Dec 21, 2025 6:12 pm Dobra testy rozpoczęte zacznę od końca kilka rzutów ekranu :
Cdn co i jak poszło 😉😁
Szczęściarz ;) Ja to nawet jeszcze info o wysyłce nie fostałem :(
Ja też nie miałem info o wysyłce - niespodzianka 😁
możliwe że DPD przed świętami pracuje w sobotę i dlatego paczka została dostarczona wczoraj
LukiSpajder

A więc tak aby podłączyć grzałkę grzejnik został odpięty od C.O i wkręcona grzałka ,zalany wodą . Docelowo przerobię zawór powrotu na górę tak żeby grzałka pozostał po prawej stronie na dole .

Parowanie na iOS za pierwszy razem nie poszło miałem włączone wi fi w telefonie ale w trybie rozłączone do jutra . W apce pokazała się informacja połączeniu z siecią . Ale nie udało się sparować .
Za drugim razem , połączeniem się z siecią wi fi za nim odpaliłem parowanie i tu poszło bez problemu wyskoczyło że łączy z grzałką i wszystko pięknie się automatycznie dodało 😁 ( może tak musi być z tym WiFi ?, tu też trzeba poczekać na resztę testerów jak u nich to działa , a może ja coś źle wykonuje 😉)

Z racji modelu bez kabla na czas testów podpiąłem kabel , trochę się namęczyłem aby zamknąć tą klapkę z kostką przyłączeniową , może można by coś tam zmienić ? .

Ogólne wrażenie bardzo pozytywne po sparowaniu ukazał się termostat . Podoba mi się 😁, trochę testowałem i tak można ustawić by pilnowała temperatury pomieszczenia lub temperatury grzejnika .
Korekta czujnika zewnętrznego ustawiona na -1,6 stopnie wtedy pokazuje podobnie jak termometr który ma w łazience
Ogólnie wygląda dobrze ale …
W ustawieniach przy próbie zmiany parametru wyświetlacza taki błąd :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
LukiSpajder

A dodały się 4 kanały w tym czujniki otwarcia okna - jak on działa ? Po co się dodał ?

Edit : odpowiedz

Change open window detection based on temperature drop to -5 degrees with 10 min filtering delay.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

LukiSpajder wrote: Sun Dec 21, 2025 10:30 pm A dodały się 4 kanały w tym czujniki otwarcia okna - jak on działa ? Po co się dodał ?

Edit : odpowiedz

Change open window detection based on temperature drop to -5 degrees with 10 min filtering delay.
Tak, on ma funkcję "zgadywania", czy ktoś otworzył okno na podstawie analizy temperatury.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
klew

LukiSpajder wrote: Sun Dec 21, 2025 10:06 pm W ustawieniach przy próbie zmiany parametru wyświetlacza taki błąd :
To wygląda na problem po stronie Clouda. Dzięki za zgłoszenie, sprawdzimy i poprawimy.
LukiSpajder

klew wrote: Mon Dec 22, 2025 8:37 am
LukiSpajder wrote: Sun Dec 21, 2025 10:06 pm W ustawieniach przy próbie zmiany parametru wyświetlacza taki błąd :
To wygląda na problem po stronie Clouda. Dzięki za zgłoszenie, sprawdzimy i poprawimy.
To mam jeszcze pytanie odnośnie ustawienia tego parametru w czerwonym kwadracie przy zmianie też wyskakuje ten błąd serwera .

On dotyczy tego co na wyświetlaczu pokazuje temp. Zadana czy aktualna?
Jeśli tak to nie dział to też w webserwer
klew

LukiSpajder wrote: Mon Dec 22, 2025 9:28 am To mam jeszcze pytanie odnośnie ustawienia tego parametru w czerwonym kwadracie przy zmianie też wyskakuje ten błąd serwera .

Gdy jest "tryb lub temperatura", to jak włączysz "program tygodniowy", to na ekranie pojawi się "Pd", a przy "boost" pojawi się bX (X - 0, 1, 2) - o ile dobrze pamiętam. W trybie manual pojawi się temperatura.

Gdy ustawisz "temperatura", to w każdym trybie będzie się wyświetlać temperatura. Wydaje mi się, że na wyświeltaczu tam zawsze była nastawa pokazwyana.
LukiSpajder

klew wrote: Mon Dec 22, 2025 10:00 am
LukiSpajder wrote: Mon Dec 22, 2025 9:28 am To mam jeszcze pytanie odnośnie ustawienia tego parametru w czerwonym kwadracie przy zmianie też wyskakuje ten błąd serwera .

Gdy jest "tryb lub temperatura", to jak włączysz "program tygodniowy", to na ekranie pojawi się "Pd", a przy "boost" pojawi się bX (X - 0, 1, 2) - o ile dobrze pamiętam. W trybie manual pojawi się temperatura.

Gdy ustawisz "temperatura", to w każdym trybie będzie się wyświetlać temperatura. Wydaje mi się, że na wyświeltaczu tam zawsze była nastawa pokazwyana.
A to źle to rozumiałem 😁oki to sprawdzę teraz tak jak mówisz

Przy okazji pytanie czy można zrobić tak że w grzałce trzymając przycisk minus temperatura leci do najniższej i się zatrzymuje a nie tak jest teraz że leci w pętli czyli wskoczy 5 stopniu i zaraz 35 , trzymając go leci cały czas w pętli , tak samo jest z plusem tyle że w drugą stronę .
Może ten temat dotyczy Heatpol ?
klew

LukiSpajder wrote: Mon Dec 22, 2025 10:14 am Przy okazji pytanie czy można zrobić tak że w grzałce trzymając przycisk minus temperatura leci do najniższej i się zatrzymuje a nie tak jest teraz że leci w pętli czyli wskoczy 5 stopniu i zaraz 35 trzymając go leci pętli , tak sam jest z plusem tyle że w drugą stronę .
Może ten temat dotyczy Heatpol ?
Nie ma takiej konfiguracji.

Return to “Nowości”