vajera wrote: Thu Jan 01, 2026 10:18 pm
LukiSpajder wrote: Thu Jan 01, 2026 9:14 pm
vajera wrote: Thu Jan 01, 2026 9:00 pm
Nie masz przypadkiem, którejś z tych temperatur specjalnych ustawionej na 5°C?
Wszystko na 35,5 stopni .
Kombinowałem różne ustawienia, nawet jakiś wcześniejszy soft wrzuciłem . Tak jakby bramka wysyłała najpierw 5 stopni potem 35 stopni i następnie korekta na 34,5 i tak zostaje .
Nie wiem czy to możliwe jak głowica jest sparowana do bramki jako druga głowica to ten efekt nie występuje - czy to może mieć znaczenie ?
Proponuję żebyś przetestował
1.1.19-01/01/26 - wprowadziłem tam pewne poprawki w oparciu o Twoje logi - jeżeli pomogą, to być może rozwiąże to także problem z termostatami ZWT198.
Różne wersje testowałem łącznie z tymi najnowszymi , to co logi zebrane to jakaś starsza wersja ( nie daje numeru wersji bo nie jesteśmy pewien

).
Ale na każdej było tak samo , to co wspomniałem że jak mam sparowane dwie głowice na bramce to tego efektu nie było - ale już wiem że dziś to wszystko historia
Update ver.1.1.20
No cóż @vajera nie wiem co wykombinowałeś

ale dział bardzo dobrze

. Przy wyłączeniu zasilana bramki i ponownym włączeniu na głowicy przeskakuje 5 stopni , 35,5 stopnia i chyba znów 5 potem wskakuje temperatura zadana z termostatu Supla . Sekwencja tych zdążeń jest bardzo szybko , sterowanie po takim zaniku napięcia z apki działa ( wcześniej było różnie ) . Powiem Ci że nastawy z apki trafiają ekspresowo do głowicy
Raz bramka się zawiesiła mam logi wrzucę popołudniu ale czy coś tam jest - myślę że to od intensywnego testowania .
Dwa razy przy przełączeniu z programu na ręczne z poziomu głowicy tzn. wciśnięte pokrętło . Wskoczyła temperatura 34,5 ale to nazwał bym incydentem - nie mam z tej sytuacji logów .
A nie wiem czy coś jeszcze poprawiać żeby coś się nie popsuło w temacie informacji czy głowica grzeje po wyłączeniu i włączeniu zasilania bramki w apce .
Teraz jeśli głowica grzeje to info nie wróci do apki . Kilka razy ten mechanizm zadziałała czy głowica grzeje/nie grzeje , otrzymała nastaw 5 stopni, wyłączyła grzanie a następnie nastaw prawidłowy i Supla dostała info że grzeje .
Tak jak by za szybko bramka wysyłał nastawy po uruchomieniu, chwilę jak by poczekał po wysłaniu tych 5 stopni aż głowica zareaguje - ale tak jak mówię czy warto coś kombinować teraz działa bardzo fajnie , sytuacja ta występuje po wyłączeniu zasilania bramki innych nie zdążyłem sprawdzić .
Chyba że jakaś testowa wersja aby można wrócić wrazie czegoś
Tak więc u Pajączka

, też wszystko działa OK