Masz wszystko w moim poście. Tym przed Twoim. Jest filmik i jest także wpisana w tekście nazwa sieci Wi-Fi emitowana przez bramkę.klew wrote: Sun Jan 18, 2026 10:46 am Wklei ktoś dokładną nazwę Wi-Fi z jaką startuje bramka?
Może tutaj jakaś nieścisłość weszła I Android tego nie dopasowuje.
Aktualizacje oprogramowania [bramka ZigBee]
Moderator: vajera
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
SUPLA-ZIGBEE-GATEW-588C8136B48. Ostatnie cyfry to MAC płytkiklew wrote: Sun Jan 18, 2026 10:46 am Wklei ktoś dokładną nazwę Wi-Fi z jaką startuje bramka?
-
kris.gie
- Has thanked: 1 time
Wersja 1.2.7 merged, nie udało się dodać poprzez kreatora do cloud, android 16 Pixel 7.klew wrote: Sun Jan 18, 2026 10:46 am Wklei ktoś dokładną nazwę Wi-Fi z jaką startuje bramka?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Końcówka Mac jest obcięta - brakuje jednego znaku.
To było kiedyś celowo dodane ze względu na błąd po stronie esp8266 (w boardach lub SDK od espresifa).
Dlatego Android nie znajduje.
Są dwie proste opcje:
1. Krótsza nazwa, np supla-z2s
2. Można użyć krótszego suffixa. Jest metoda w SuplaDevice która to ustawia. Teraz jest chyba tam "6". Inny wspierany wariant to "2". Wtedy powinno się zmieścić i zadziała.
Poprawimy i ujednolicimy to też po stronie apek
To było kiedyś celowo dodane ze względu na błąd po stronie esp8266 (w boardach lub SDK od espresifa).
Są dwie proste opcje:
2. Można użyć krótszego suffixa. Jest metoda w SuplaDevice która to ustawia. Teraz jest chyba tam "6". Inny wspierany wariant to "2". Wtedy powinno się zmieścić i zadziała.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Robert Błaszczak
klew wrote: Sun Jan 18, 2026 11:29 am Końcówka Mac jest obcięta - brakuje jednego znaku.
Są dwie proste opcje:
Czyli dobrze celowałem, gdzie może być problem.Robert Błaszczak wrote: Sun Jan 18, 2026 10:22 am Ps.
@vajera, może SUPLA-ZIGBEE-GATEW-mac_address to zbyt długa nazwa sieci Wi-Fi i na Androidzie nie działa? Może nazwać sieć SUPLA-Z2S-mac_address.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
@vajera jeśli to by Ci zabezpieczyło odrobinę mniej pracy to tak dla treningu kompiluję bramkę w wersji 1.2.7 z setCustomHostnamePrefix("VAJERA"); i jeśli mi się nie "wykrzaczy" to zaraz powiem czy zadziała z krótszą nazwą.
-
Robert Błaszczak
Prefiks musi być 'SUPLA', 'ZAMEL' i pewnie jeszcze kilka nazw. Ale nie zadziała z 'VAJERA'.zzrr wrote: Sun Jan 18, 2026 12:06 pm @vajera jeśli to by Ci zabezpieczyło odrobinę mniej pracy to tak dla treningu kompiluję bramkę w wersji 1.2.7 z setCustomHostnamePrefix("VAJERA"); i jeśli mi się nie "wykrzaczy" to zaraz powiem czy zadziała z krótszą nazwą.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
Ok. Leci jeszcze razRobert Błaszczak wrote: Sun Jan 18, 2026 12:15 pmPrefiks musi być 'SUPLA', 'ZAMEL' i pewnie jeszcze kilka nazw. Ale nie zadziała z 'VAJERA'.zzrr wrote: Sun Jan 18, 2026 12:06 pm @vajera jeśli to by Ci zabezpieczyło odrobinę mniej pracy to tak dla treningu kompiluję bramkę w wersji 1.2.7 z setCustomHostnamePrefix("VAJERA"); i jeśli mi się nie "wykrzaczy" to zaraz powiem czy zadziała z krótszą nazwą.
-
vajera
- Has thanked: 289 times
- Been thanked: 161 times
Robert Błaszczak wrote: Sun Jan 18, 2026 12:15 pmPrefiks musi być 'SUPLA', 'ZAMEL' i pewnie jeszcze kilka nazw. Ale nie zadziała z 'VAJERA'.zzrr wrote: Sun Jan 18, 2026 12:06 pm @vajera jeśli to by Ci zabezpieczyło odrobinę mniej pracy to tak dla treningu kompiluję bramkę w wersji 1.2.7 z setCustomHostnamePrefix("VAJERA"); i jeśli mi się nie "wykrzaczy" to zaraz powiem czy zadziała z krótszą nazwą.
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277