Gui-Generic Builder Desktop

[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

lukasz06 wrote: Sun Jan 18, 2026 12:32 pm
[email protected] wrote: Sun Jan 18, 2026 10:20 am
lukasz06 wrote: Sat Jan 17, 2026 10:28 pm
PS; W GG od @Krycha88 jest SUPLA_PZEM_ADR, a tutaj tego nie widzę :?:
PS 2; świetna robota :)
to jest jakieś oszustwo :D bo sama flaga jako taka w GG platformio.ini istnieje, natomiast w konfiguracji samego Web buildera już jej nie ma a jest widoczne ^^, ja bazując na istniejącej konfiguracji też jej nie dodałem :P nie widzę przeciwskazań żeby to dodać z parametrami.

Generalnie ogłoszenie parafialne, dzięki uprzejmości Goral64 - dziękuję! - mam dostęp do źródeł GGB Web, nawet po części mi to się udało uruchomić, więc chciałbym się teraz skupić na sprawdzeniu czy nie będzie problemów jak przepniemy GGB Web na mojego brancha z GG, bo jeśli nie to tak zrobimy, wtedy będzie aktualne SD w GG ;)

Jak to ogarnę to uwzględnię uwagi takie jak ta i inne komentarze - także czekam na więcej co komu nie działa :)

Pewnego dnia chciałbym spróbować wszelkie dodatki do GGBD jak parametry czy nowe dodać do Weba - bo może nie będzie potrzeby wyważania otwartych drzwi i Web załatwi wszystko jak się w nim trochę porzeźbi ;) Zobaczymy, pomysłów wiele, czasu mniej :P ale chęci są
Pamiętam, że ten Pzem Adr działał w GG, bo to robiłem.
Chętnie bym do tego wrócił z nową SD i oled, bo moduły mam. Mogę Ci podesłać jak będziesz chciał
A co do czasów kompilacji to co mogę poprawić? Czy ogólnie czekać na Nowy GG Buldier?
Rozumiem, że teraz w tym Twoim GG Deskop jest zainstalowana najnowsza SD?
Bo Pzem adr w samym GG Builder jest ale to jakaś magia bo w definicjach już nie 😅

Jest SD z połowy grudnia, ale nie najnowsze.

Spróbujemy zdalnie, jak nie będzie grało to wtedy poproszę 😉

Co do czasu kompilacji to jest mega ciekawy temat bo u mnie na Ryzen 7 to ok 2 min w platform.io , a cokolwiek w Arduino ide od 5 min w górę, mimo wyłączenia Windows defendera i używania cache gdzie się da ,i nie umiem tego poprawić
LukaszH

Jak będą jakieś poprawki lub nowe funkcje jak żaluzje albo PZEM_ADR (jak w przykładzie supladevice), to aktualizacja będzie przez naciśnięcie 1 aktualizuj Gui Generic czy całość od nowa trzeba ściągać? Ewentualnie cała energia i czas teraz idzie na prace aby połączyć się z @Goral64 w webowej aplikacji? Wiem że dosłownie chwilę temu miała premiera GG desktop i pewnie jest dużo do zrobienia, ale ciekawość jest bardzo duża jak to się rozwinie :)
[email protected]

LukaszH wrote: Sun Jan 18, 2026 7:07 pm Jak będą jakieś poprawki lub nowe funkcje jak żaluzje albo PZEM_ADR (jak w przykładzie supladevice), to aktualizacja będzie przez naciśnięcie 1 aktualizuj Gui Generic czy całość od nowa trzeba ściągać? Ewentualnie cała energia i czas teraz idzie na prace aby połączyć się z @Goral64 w webowej aplikacji? Wiem że dosłownie chwilę temu miała premiera GG desktop i pewnie jest dużo do zrobienia, ale ciekawość jest bardzo duża jak to się rozwinie :)
Najpierw aktualne GG w web, działa w sumie mi już, ale jeszcze poprawki.

Zmiany tylko w GG to tylko przycisk aktualizuj GG, a jak zmiany w Builderze desktop to pobranie paczki i podmiana plików ale może coś wymyślę jak to uprościć
matrix0606

Zgaduję, ze Linux się nie doczeka?
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP - Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk || GPU - XFX Radeon RX 6600 Speedster
CPU - Ryzen5 1400 3,2G || PSU - SPC Vero | L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
[email protected]

matrix0606 wrote: Sun Jan 18, 2026 8:58 pm Zgaduję, ze Linux się nie doczeka?
A wręcz przeciwnie, .net działa natywnie, więc mogę zbudować też i podesłać do sprawdzenia jeśli chcesz pomóc 😉
[email protected]

@matrix0606

pokopałem trochę i za szybko odpowiedziałem, WPF natywnie dziala na Windows, Avalonia WPF (której nie używam) dziala na Linux.

Ale może nie będzie takiej potrzeby i uda się ogarnąć webową wersję
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

klew wrote: Sun Jan 18, 2026 10:51 am Możecie sobie z Goralem zrobić prywatne repo do samego buildera webowego.
No tak właśnie tak jest ;)
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Goral64 wrote: Mon Jan 19, 2026 3:22 pm
klew wrote: Sun Jan 18, 2026 10:51 am Możecie sobie z Goralem zrobić prywatne repo do samego buildera webowego.
Uff. W mojej pamięci kontekstowej jest gdzieś informacja o przesłanym zip ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

klew wrote: Mon Jan 19, 2026 4:12 pm
Goral64 wrote: Mon Jan 19, 2026 3:22 pm
Uff. W mojej pamięci kontekstowej jest gdzieś informacja o przesłanym zip ;)
Wyczyść cache :mrgreen:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Pietras81
Been thanked: 1 time

I resecie. :lol: :lol: A jutro z bólem głowy jak nowonarodzony. :lol: :lol:
https://pietras-81.aqi.eco/

Return to “GUI Generic”