Bateria się odezwie. Daj jej czas.d2m wrote: Thu Jan 22, 2026 10:20 pmOdpowiedź jak zwykle w punkt.Instrukcji Chińczyk nie dołączył. Ścisnąłem i się dodał. Oprócz czujnika mam jeszcze TAMPER i LOW BATTERY.O wskazaniach poziomu baterii ( u mnie 0%) czytałem że z tym jest problem.A co oznacza TAMPER? Rozumiem , że czujnik wybudza się po jakimś czasie ponieważ wyjąłem baterie a w cloud jest dalej widoczny ze statusem połączony. Czy ten czas wybudzania można jakoś zmienić?Zibi_007 wrote: Thu Jan 22, 2026 9:35 pmJeśli pytasz o sam czujnik zalania, to ściśnij go mocno od góry. Obudowa się ugina. Trzymaj do momentu aż zacznie migać (jest wtedy w trybie parowania).d2m wrote: Thu Jan 22, 2026 9:17 pm Proszę o info jak dodać czujnik zalania do bramki.Nie widzę żadnego przycisku parowania.Szukam na forum ale bez rezultatu
W samym urządzeniu (ESP) - krótko boot, z GUI lub w cloud (masz zrzut wyżej).
Tamper Ci się odezwie, jak Ci go ktoś będzie chciał ukraść (potrząśnie nim, albo otworzy obudowę - nie wiem jak jest w tym konkretnym i czy jest aktywne).
Czasy reakcji na bezczynność, brak sygnału (meldowania) itp. ustawisz w GUI bramki.