Dzisiaj się wziąłem po aktualizacji bramki do wersji: Z2S-1.2.19-22/01/26vajera wrote: Mon Jan 12, 2026 5:43 pmOn chyba wymaga configure-reporting:Simono wrote: Mon Jan 12, 2026 5:32 pm @vajera czy mógłbyś zerknąć na czujnik pomiaru wilgotności i temperatury SNZB-02 od Sonoff, we wspieranych urządzeniach jest od eWelink. Mój jest od Sonoff dokładnie ten https://www.zigbee2mqtt.io/devices/SNZB-02.html
Od pierwszego strzała pokazuje poprawnie stan baterii ale temperatury i wilgotności już nie chce. W GUI widzę go jako:Na budzenie przyciskiem od parowania i w GUI read atribute reaguje:Code: Select all
Manufacturer name eWeLink | model ID TH01Z zaznaczonym async tez brak pomiarów. Gdy paruję go z zigbee2mqtt pomiary są od razu.Code: Select all
Device data query failed - try to wake it up first!Code: Select all
await reporting.temperature(endpoint, {min: 30, max: 3600, change: 20}); await reporting.humidity(endpoint, {min: 30, max: constants.repInterval.HOUR, change: 100}); await reporting.batteryVoltage(endpoint, {min: 3600, max: constants.repInterval.MAX}); await reporting.batteryPercentageRemaining(endpoint, {min: 3600, max: 65000});
Usunąłem dziada i z bramki i chmury celem pobrania logów podczas ponownego parowania.
Rezultat jest taki, że się nie chce sparować a logi w załączniku do posta. Mam nadzieję, że to coś pomoże.