Twoje logi podsunęły mi jeszcze jeden pomysł i to taki bardziej ogólny, natomiast pytanie czy mógłbyś sprawdzić jedną rzecz?zzrr wrote: Fri Feb 06, 2026 7:08 amNo jeśli chodzi o te dwie o których teraz piszę to odkąd zauważyłem. Wcześniej nie wiem bo to mogło tak być że one były offline a ja tego nie zauważyłem. Dodam/przypomnę że w mojej konfiguracji widoczny w aplikacji jest tylko HVAC. Wcześniej nim rozmawialiśmy i robiłes poprawke kilka dni temu to w ogóle HVAC nie reagował i było prawdopodobnie tak że głowica była rozłączona i tego nie widziałem a HVAC pokazywał że jest online i 100% stanu baterii. Ale czy dla głowic warto usprawnić kontrolę obecności to juz Ty @vajera musisz zdecydować. Ja już wczoraj pisałem że ostatecznie można to powyłączać i co jakiś czas chodzić do głowic i sprawdzac czy sie zaswieci wyświetlacz. Ale to i tak nie da wtedy gwarancji że łączność z bramką jest.vajera wrote: Fri Feb 06, 2026 6:50 amPomyślę nad tym jeszcze dzisiaj, ale mam takie pytanie - ile razy te głowice rzeczywiście Ci się rozłączyły z bramką? Bo póki co to wychodzi na to, że więcej problemów sprawia mechanizm kontroli ich obecności niż samo wypadanie głowic z siecizzrr wrote: Fri Feb 06, 2026 6:40 am @vajera edytowałem wczoraj wiadomość . Ponieważ po kolejnych 30 minutach się powtórzyło to na wszelmi wypadek ponawiam tą informację![]()
Ustaw tym czterem głowicom identyczny keepalive - może być 5 minut i gdy minie ten czas, sprawdź proszę w GUI last seen ms dla każdej z nich (Zigbee devices -> Device Info).