Niby cos tam się ustawiało ale najlepsze ze jak robiłem data request to wartość była 0 o.O a na bank ją ustawiałem. Sprawdzałem i dla 1 i 50 i subiektywnie jest tak samo chociaż chyba jak pukałem w bok dzwonka to przy mniejszej sile to wykrywał. Zostawiłem 50 na razie długo nikt nie dzwonił a jak testowałem to syn coś nie bardzo lubił ten dźwięk i mi płakałZibi_007 wrote: Tue Feb 17, 2026 12:34 pmPrzy okazji sprawdź tę czułość. Bo taki bim-bam musi go wzbudzić za każdym razem. Czasem te wartości są zamienione i wtedy 1 - najbardziej czuły a 50 najmniej. Zresztą to i tak ustawia się skokowo (zazwyczaj co 5 lub 10). Pośrednie nic nie wnoszą.myxhir wrote: Tue Feb 17, 2026 11:09 amJa mam takiZibi_007 wrote: Mon Feb 16, 2026 10:21 pm
W tym co pokazałeś jest chyba 15 poziomów czułości. Pewnie coś dobierzesz. Na najwyższym to wystarczy dobrze kichnąć i się wzbudza, na najwyższym to już trzeba nim fizycznie potrząsnąć![]()
https://a.aliexpress.com/_Ezxw2hK
Przyklejony na dzwonku typu ding-dong i nienzawsze wykrywa :/ czułość dałem na maca jak mogłem czyli 50. Te okrągłe są bardziej czule ?
Zamontowane mam to w taki sposób bo lepiej jakoś reagował poziomie w pionie nie bardzo - może wadliwy egzemplarz. Czujnik zalania jak kupiłem działał tylko na bolce na górze dolne nie działały. Jak rozkręciłem okazało się że na dole jakieś gąbki metalowe nie stykały się z płytką - przerobiłem na zasadzie pobielenia padów lutowniczych cyną + sreberko i działa i góra i dół
Jak będzie lipa to może zamówię okrągły. Masz może linka do aukcji jaką ostatnio kupowałeś ? Wiem że może przyjść różnie ale zaryzykuję:D