A skąd tam w ogóle 12V?
Sprawdź jakie masz napięcie pomiędzy zaciskiem A2 w SBW i 14 w PRZEKAŹNIKU.
Jak podłączyć Zamel SBW-02 do Beninca Bull6M.S
-
rybu4
Napięcie pomiędzy zaciskiem A2 w SBW i 14 w PRZEKAŹNIKU = 26,8V
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
No to takie same napięcie powinieneś mieć na IN2 po zadziałaniu przekaźnika. Chyba że ten Twój multimetr nie nadąża za zmianami napięcia z 0V na 26,8V.
Weź kawałek przewodu i zewrzyj A1 z IN2 na SBW. W aplikacji powinien Ci się zmienić stan. Pokaż też ustawienia z Cloud tego SBW. Tylko proszę zrób zrzut ekranu z komputera, a nie ze smartfona.
Weź kawałek przewodu i zewrzyj A1 z IN2 na SBW. W aplikacji powinien Ci się zmienić stan. Pokaż też ustawienia z Cloud tego SBW. Tylko proszę zrób zrzut ekranu z komputera, a nie ze smartfona.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
rybu4
Zwierając kawałkiem przewodu zacisk A1 z IN2 zmienił się widok bramy na otwarty
-
rybu4
foto
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
No to w Cloud jest wszystko ok, SBW jest sprawny.
W tej sytuacji pozostaje Ci sprawdzenie, czy na 100% wykonane są połączenia jak na schemacie 2. Może być też problem ze stykami przekaźnika.
Ja tu już nic więcej nie pomogę. Jeśli sam nie wiesz jak to sprawdzić, to poproś fachowca.
W tej sytuacji pozostaje Ci sprawdzenie, czy na 100% wykonane są połączenia jak na schemacie 2. Może być też problem ze stykami przekaźnika.
Ja tu już nic więcej nie pomogę. Jeśli sam nie wiesz jak to sprawdzić, to poproś fachowca.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
rybu4
Dziękuje za pomoc.
Jak to zadziała to się odezwę. Jutro jeszcze sprawdzę kabelki czy dobrze są podłączone.
Pozdrawiam
Jak to zadziała to się odezwę. Jutro jeszcze sprawdzę kabelki czy dobrze są podłączone.
Pozdrawiam
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Nie znam tych gniazd przekaźnikowych, dlatego mógłby ktoś wytłumaczyć, dlaczego na obudowie są 2 wersje schematów? Chodzi o możliwość zastosowania przekaźników 1x NO/NC lub 2xNO/NC? Patrząc na zdjęcie na ten prawy schemat to zacisk wspólny jest na 21 a nie na 11, na 12 NC a 14 NO. Może dlatego dalej kolega nie ma sygnalizacji.
@rybu4 na próbę podłącz kabelek, który masz w 11 do 21
@rybu4 na próbę podłącz kabelek, który masz w 11 do 21
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
@djalex, to może być dobry trop. No ale to autor pytania mając multimetr powinien sobie ogarnąć.djalex wrote: Thu Mar 05, 2026 10:45 pm Nie znam tych gniazd przekaźnikowych, dlatego mógłby ktoś wytłumaczyć, dlaczego na obudowie są 2 wersje schematów? Chodzi o możliwość zastosowania przekaźników 1x NO/NC lub 2xNO/NC? Patrząc na zdjęcie na ten prawy schemat to zacisk wspólny jest na 21 a nie na 11, na 12 NC a 14 NO. Może dlatego dalej kolega nie ma sygnalizacji.
@rybu4 na próbę podłącz kabelek, który masz w 11 do 21.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak