viewtopic.php?p=232314#p232314
viewtopic.php?p=232317#p232317
Moderator: vajera
viewtopic.php?p=232314#p232314
Ten drugi odnośnik w mojej poprzedniej wiadomości prowadzi do bazy plików OTA, tutaj masz odnośnik bezpośrednio do pliku 1.0.4 SWV:
Nie, wystarczy sparować go z bramką Sonoff, zaktualizować oprogramowanie a następnie przeprowadzić procedurę ponownego parowania z użyciem przełącznika Force device to bind gateway again.Inne pytanie: czy aby podłączyć Sonoff SWV do bramki Sonoff Zigbee i zaktualizować firmware trzeba usunąć go z Supli,
zaktualizować firmware i ponownie podłączyć do Supli?
@vajera czy coś tutaj działałeś dalej czy czeka w kolejce? tylko pytam bo nie wiem czy "po cichu" czegoś może nie dodałeś a ja od wersji Z2S-1.5.4-12/04/26 nie aktualizowałem softu w bramcevajera wrote: Thu Apr 30, 2026 9:18 pmTo się zgadza z opisem:myxhir wrote: Thu Apr 30, 2026 9:04 pm ok zatem RUN program powoduje ze wartośc liczy się od 0 wczesniej te 1080 to był czas jaki mam wpisany w programie i widocznie odpaliłem z ręki Manual Valve i wówczas on ten czas dolicza do tego ile trwa cykl co by sie zgadzało.
Zatem
RUN SAVED PROGRAM powoduje ze wartość się zeruje i zlicza do góry (czyli on liczy sobie czas cyklu czyli to co potrzebujemy) dobija jak u mnie do 1080 i konczy sie cykl
Jeśli z ręki po skończonym cyklu - doliczono do wartości 1080 zrobie manual Valve to liczy do góry bo wartość się nie zeruje ale się kumuluje.
Ponowne zrobienie RUN PRogram zeruje wartosc i liczy od nowa
czasami złapał mi taką głupotem jak za szybko zaczytałem po RUN saved programjesli podczas RUN SAVED PROGRAM zrobie Valve Manual na OFF wartosc zostaje na takiej na jakiej skonczył liczyćCode: Select all
Reading attribute successful! Data value is 3041201920(0xB5450F00) Data type is U32(0x23) Data size is 0x4
Mam nadzieje ze te testy starcza czyli innymi słowy ten parametr podaje skumulowany czas działania zaworu i świetnie się nada do odmierzania czasu. Minus taki że po skonczonym odliczaniu wykonanym przez program wartosc bedzie rosła do góry ale wg mnie to szczegół bo raczej kazdy bedzie korzystał z opcji programu - przynajmniej ja
czyli w trakcie pokazuje current a po skończeniu last."Duration of the last/current irrigation session"
Zawór jest na liście, razem z nową odsłoną RGBCCT, ale w ostatnim czasie musiałem się bardziej poświęcić obowiązkom zawodowym, więc od dzisiaj ruszam z zaległościami w bramce.myxhir wrote: Mon May 25, 2026 10:10 am@vajera czy coś tutaj działałeś dalej czy czeka w kolejce? tylko pytam bo nie wiem czy "po cichu" czegoś może nie dodałeś a ja od wersji Z2S-1.5.4-12/04/26 nie aktualizowałem softu w bramcevajera wrote: Thu Apr 30, 2026 9:18 pm To się zgadza z opisem:
czyli w trakcie pokazuje current a po skończeniu last."Duration of the last/current irrigation session"![]()
A z apki jak zrobisz run saved program to działa? Ja w sumie to nie odpalałem tego z guiendrju_88 wrote: Tue Jun 09, 2026 3:42 pm Mam pytanie odnośnie działania tego zaworu Sonoffa. Dlaczego w GUI w AD jak włączę Start program to dostaje komunikat Valve program start error!? Najpierw wybieram Time program, po tym wpisuję ilość cykli i czas pracy cyklu zaworu. Wciskam Save program i jest info., że save is successful. Następnie włączam Save program in SUPLA channel?Jesli tak to u mnie nie działa włączenie programu. A może robię coś źle? Może ktoś z Was sprawdzić u siebie czy to działa? Mam wersję 1.5.72. Wersję softu w zaworze mam już zmienioną na 1.0.4.
W apce z kanałów włączających działa tylko: valve ON/OFF manual. Run Saved program nie przełącza się na ON.myxhir wrote: Tue Jun 09, 2026 5:52 pmA z apki jak zrobisz run saved program to działa? Ja w sumie to nie odpalałem tego z guiendrju_88 wrote: Tue Jun 09, 2026 3:42 pm Mam pytanie odnośnie działania tego zaworu Sonoffa. Dlaczego w GUI w AD jak włączę Start program to dostaje komunikat Valve program start error!? Najpierw wybieram Time program, po tym wpisuję ilość cykli i czas pracy cyklu zaworu. Wciskam Save program i jest info., że save is successful. Następnie włączam Save program in SUPLA channel?Jesli tak to u mnie nie działa włączenie programu. A może robię coś źle? Może ktoś z Was sprawdzić u siebie czy to działa? Mam wersję 1.5.72. Wersję softu w zaworze mam już zmienioną na 1.0.4.
Zrobilem w tej kolejności jak napisałeś:lukasz06 wrote: Tue Jun 09, 2026 6:17 pm Może nie zapisało Ci programu?
Zrób Save program,
później Save in Supla Chanel,
później Load program,
później Start program