Gui-Generic Builder Desktop

[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

robertklepacki94 wrote: Wed Aug 26, 2026 9:58 am
[email protected] wrote: Fri Aug 07, 2026 6:05 pm @robertklepacki94
Wersja 2.0.24 i zaktualizuj GG, powinno być tak pokazałeś na screenie ;)
Cześć wracam do tematu, coś chyba jest nie tak dla innych płytek, ja testowałem to na ESP32C6 i wu wszytko gra, wczoraj wygenerowałem taki taką sama konfiguracje na zwykłe ESP32 i tu działa tylko żywy pomiar z cm, jak wpisze jakieś wartości i ustawie przeliczanie nie ważne w która stronę to cloud pokazuje ,,-". Może zebranie logów coś pomoże ?
No nie zaszkodzi 😂 nie jest to w żadnym razie warunkowane od boardow, ale może czegoś nie zauważyłem
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

@[email protected], @klew pozwoliłęm sobie do was wysłac logi w wiadomości prywatnej. Chodzi o kanał 9 na urządzeniu, najpierw startuje z zwykłym odczytem w cm, później zmienam na przeliczanie na % i wracam na cm :)
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
[email protected]

robertklepacki94 wrote: Wed Aug 26, 2026 1:09 pm @[email protected], @klew pozwoliłęm sobie do was wysłac logi w wiadomości prywatnej. Chodzi o kanał 9 na urządzeniu, najpierw startuje z zwykłym odczytem w cm, później zmienam na przeliczanie na % i wracam na cm :)
Save key: 125 Value: 20
Save key: 126 Value: 80
Save key: 127 Value: 2

Zakładam, że to są ustawienia dla tego czujnika, ale potem już ich nie ma po restarcie, co więcej nie rozumiem skąd się wzięła pozycja 125, jak w kodzie GG jest póki co 120 opcji.

Możesz spróbować tylko ten czujnik i też zgrać logi? strasznie dużo rzeczy masz na tym esp

Powtórzyłem u siebie i mi działa (tzn ja sobie symuluje czujnik ), może użyłeś złych GPIO?
robertklepacki94

[email protected] wrote: Wed Aug 26, 2026 4:43 pm
robertklepacki94 wrote: Wed Aug 26, 2026 1:09 pm @[email protected], @klew pozwoliłęm sobie do was wysłac logi w wiadomości prywatnej. Chodzi o kanał 9 na urządzeniu, najpierw startuje z zwykłym odczytem w cm, później zmienam na przeliczanie na % i wracam na cm :)
Save key: 125 Value: 20
Save key: 126 Value: 80
Save key: 127 Value: 2

Zakładam, że to są ustawienia dla tego czujnika, ale potem już ich nie ma po restarcie, co więcej nie rozumiem skąd się wzięła pozycja 125, jak w kodzie GG jest póki co 120 opcji.

Możesz spróbować tylko ten czujnik i też zgrać logi? strasznie dużo rzeczy masz na tym esp

Powtórzyłem u siebie i mi działa (tzn ja sobie symuluje czujnik ), może użyłeś złych GPIO?
Wysłałem na priv :)

P.S. nie mogę używać złych GPIO bo nie zmieniając ich odczyt w cm jest prawidłowy a po wpisaniu wartości mini i max i wybraniu innego przeliczania jest problem.
[email protected]

@djalex
Config_20260827_062235_merged.zip
Soft o który prosiłeś - przekaźnik, przycisk, AT, LED załączenia przekaźnika dla zwykłego ESP32

a co do błędu u Ciebie, musiałem przeglądać na telefonie i zapomniałem, wybacz, to gdzie masz wrzucone GGBD ? jaka ścieżka? bo to jest błąd związany albo z za długą ścieżką albo jakimiś znakami specjalnymi w ścieżce?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
[email protected]

@robertklepacki94

a co robisz w GUI?
bo z tego drugiego loga to wg mnie zrobiłeś tak:
uruchomiło się z ustawieniami z builda w trybie konfiguracji, 20-80 przeliczanie min=100, max=0 w trybie konfiguracyjnym
restart
uruchomiło się w trybie konfiguracji ponownie, nie wiedzieć czemu i nadal trzyma parametry
restart do trybu normalnego i już nie trzyma tych parametrów
robertklepacki94

[email protected] wrote: Thu Aug 27, 2026 5:01 am @robertklepacki94

a co robisz w GUI?
bo z tego drugiego loga to wg mnie zrobiłeś tak:
uruchomiło się z ustawieniami z builda w trybie konfiguracji, 20-80 przeliczanie min=100, max=0 w trybie konfiguracyjnym
restart
uruchomiło się w trybie konfiguracji ponownie, nie wiedzieć czemu i nadal trzyma parametry
restart do trybu normalnego i już nie trzyma tych parametrów
Dokładnie tak tylko wszytko to robię z poziomu IP urządzenia a a nie trybu konfiguracyjnego.

Return to “GUI Generic”