Raspberry PI - Instalacja dockerowa

Moderator: fracz

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn wrz 17, 2018 12:28 pm

bialy pisze:
pn wrz 17, 2018 12:27 pm
Nic ciekawego nie widać w logach, ale podłączę w wolnej chwili.
Logi od Symfony sprawdź. prod.log
bialy
Posty: 5
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 10:45 am

pn wrz 17, 2018 12:38 pm

Mogę jeszcze dorzucić kwestię błędu przy zakładaniu nowego usera.
Kiedy skonfiguruję suplę na innych portach, poza 80 i 443, pomimo dopisania w .env domeny i portu (domena.com:port) przy próbie przejścia do strony https://domena.com/register?lang=pl po domenie nie pojawia się numer portu i konto można założyć po ręcznym dopisaniu numeru portu. Powinno się wyświetlić: https://domena.com:port/register?lang=pl. Poza tym port pojawia się na wszystkich stronach.
Supla stoi za firewallem z przekierowaniem portów.

Przy zakładaniu konta tcpdump rejsteruje połączenie smtp:

pi@raspberrypi:~ $ sudo tcpdump -lqni wlan0 port 587
14:25:07.957242 IP 192.168.2.16.36976 > 46.45.127.251.587: tcp 0
14:25:07.973594 IP 46.45.127.251.587 > 192.168.2.16.36976: tcp 0
14:25:07.973782 IP 192.168.2.16.36976 > 46.45.127.251.587: tcp 0
14:25:18.039493 IP 46.45.127.251.587 > 192.168.2.16.36976: tcp 69
14:25:18.039768 IP 192.168.2.16.36976 > 46.45.127.251.587: tcp 0
14:25:18.042407 IP 192.168.2.16.36976 > 46.45.127.251.587: tcp 22
...
14:25:18.503878 IP 46.45.127.251.587 > 192.168.2.16.36976: tcp 46
14:25:18.504188 IP 46.45.127.251.587 > 192.168.2.16.36976: tcp 0
14:25:18.505142 IP 192.168.2.16.36976 > 46.45.127.251.587: tcp 0
14:25:18.521350 IP 46.45.127.251.587 > 192.168.2.16.36976: tcp 0

Przy próbie odzyskania hasła tcpdump milczy, tak jakby mailer nie próbował nawiązać połączenia.
bialy
Posty: 5
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 10:45 am

pn wrz 17, 2018 8:49 pm

Jak uruchomić logowanie Symfony, żebym mógł coś podesłać.
bialy
Posty: 5
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 10:45 am

sob wrz 22, 2018 6:15 pm

Za cholerę nie mogę znaleźć logów mailera (Symphony), może ktoś podpowie gdzie je znaleźć?
Simono
Posty: 328
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

pn paź 01, 2018 12:15 pm

Koledzy jak rozwiązać problem z tym iż nie wszystko dobrze startuje po reboot lub halt. Czasami muszę dać reboot ze trzy razy aby wszystko zatrybiło na Raspberry Pi3 oczywiście?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn paź 01, 2018 12:18 pm

Simono pisze:
pn paź 01, 2018 12:15 pm
Koledzy jak rozwiązać problem z tym iż nie wszystko dobrze startuje po reboot lub halt. Czasami muszę dać reboot ze trzy razy aby wszystko zatrybiło na Raspberry Pi3 oczywiście?
Jak nie wrzucisz jakiś logów to pozostaje wróżenie z fusów.
Simono
Posty: 328
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

pn paź 01, 2018 12:53 pm

OK tylko jakie logi mam wrzucić po restarcie maliny i po jakim czasie od restartu jak nie będzie działać (teraz cały czas działa jak zrobiłem trzeci restart jakieś ze 30 minut temu). Tak jakby coś nie zawsze zdążało wstać i mam wrażenie, że msql. Z wystawionych portów prze malinę widać wtedy tylko ssh i dwa porty cypres (brak 80 i 443) lub mam tylko ssh.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn paź 01, 2018 1:12 pm

No to się po błędnym restarcie zaloguj i sprawdź co nie działa.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn paź 01, 2018 8:16 pm

Czytaj tu i dalej: viewtopic.php?p=18448#p18448
Simono
Posty: 328
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

wt paź 02, 2018 6:52 am

Dzięki luknę wieczorkiem i sprawdzę jakie rezultaty robiąc w końcu najpierw offline backup karty SD.
ODPOWIEDZ