Firmware Multiboard

vajera
Posts: 50
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Wed Dec 05, 2018 9:07 am

@Espablo - jeszcze raz wielkie dzięki za Multiboard :!:

Jedno pytanie - czy ten soft obsłuży sterowniki LED, np. Arilux LC11?
User avatar
Espablo
Posts: 1249
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Wed Dec 05, 2018 9:32 am

vajera wrote:
Wed Dec 05, 2018 9:07 am
@Espablo - jeszcze raz wielkie dzięki za Multiboard :!:

Jedno pytanie - czy ten soft obsłuży sterowniki LED, np. Arilux LC11?
Dzięki ale proszę! Czytajcie plik Radme.md :roll:
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
Woden
Posts: 15
Joined: Sat Mar 10, 2018 9:17 am

Thu Dec 06, 2018 7:20 pm

@Espablo - to i ja zgłoszę coś od siebie. Wszystkie urządzenia marki Sonoff śmiagają na Twoim sofcie (naprawdę kawał dobrej roboty).
Przy Sonoff Touch (z pojedynczym kanałem) nie działa konfiguracja diody LED.
W wersji Dual nie zauważyłem tego problemu.
User avatar
wojtas567
Posts: 1196
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Thu Dec 06, 2018 7:25 pm

Woden wrote:
Thu Dec 06, 2018 7:20 pm
W wersji Dual nie zauważyłem tego problemu.
Wgraj tą wersję i wyłącz zbędny kanał.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
Espablo
Posts: 1249
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Thu Dec 06, 2018 7:30 pm

poprawiłem Sonoff Touch LED CFG
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
Woden
Posts: 15
Joined: Sat Mar 10, 2018 9:17 am

Thu Dec 06, 2018 8:32 pm

Dzięki Panowie za szybką reakcję.

Zauważyłem jeszczę jedną rzecz.
Sonoff TH16 z wgranym softem Multiboard (podlączoną mam do tego lampkę nocną + am2301). Po pewnym czasie aplikacja Supla nie pokazuje aktualnego stanu (pokazuje, że lampka jest wyłączona pomimo tego, że świeci).
Ogólnie da się z tym żyć, ale teraz nie do końca wiem czy u córy świeci się lampka czy nie.
Last edited by Woden on Thu Dec 06, 2018 9:37 pm, edited 2 times in total.
adasio1231@wp.pl
Posts: 15
Joined: Sun Dec 02, 2018 2:34 pm

Thu Dec 06, 2018 9:10 pm

Panowie po wgraniu softu multiboard do sonoff Basic śmiga wszystko ładnie ale nie świeci się dioda sygnalizujaca polaczenie z wifi. czy coś źle zrobiłem? zapala się ona jedynie trzykrotnie jeśli coś zmieniam w ustawieniach itp a na czas pracy z sieci nie świeci się nic. z góry dziękuję za pomoc
wsosniak
Posts: 98
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Thu Dec 06, 2018 10:05 pm

Pytanie mam : wgrałem multiboard do sonoff basic , przyciski skonfigurowane monostable, GPIO3 = SENSOR. Chce podłączyć zewnętrzny przycisk dzwonkowy do GPIO14 a do GPIO3 kontaktron. Czy mam podłączyć dwa rezystory 4,7k jak w wariancie A czy jeden jak w B ?
Attachments
rezystory.png
rezystory.png (15.52 KiB) Viewed 137 times
User avatar
wojtas567
Posts: 1196
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Thu Dec 06, 2018 10:15 pm

Wariant A
w B zrobiłeś zwarcie między jednym a drugim GPIO.
Pozdrawiam
Wojtek
wsosniak
Posts: 98
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Thu Dec 06, 2018 10:22 pm

wojtas567 wrote:
Thu Dec 06, 2018 10:15 pm
Wariant A
w B zrobiłeś zwarcie między jednym a drugim GPIO.
rzeczywiscie :) dzięki !
Post Reply