Firmware Multiboard

vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

śr gru 05, 2018 9:07 am

@Espablo - jeszcze raz wielkie dzięki za Multiboard :!:

Jedno pytanie - czy ten soft obsłuży sterowniki LED, np. Arilux LC11?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr gru 05, 2018 9:32 am

vajera pisze:
śr gru 05, 2018 9:07 am
@Espablo - jeszcze raz wielkie dzięki za Multiboard :!:

Jedno pytanie - czy ten soft obsłuży sterowniki LED, np. Arilux LC11?
Dzięki ale proszę! Czytajcie plik Radme.md :roll:
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Woden
Posty: 38
Rejestracja: sob mar 10, 2018 9:17 am

czw gru 06, 2018 7:20 pm

@Espablo - to i ja zgłoszę coś od siebie. Wszystkie urządzenia marki Sonoff śmiagają na Twoim sofcie (naprawdę kawał dobrej roboty).
Przy Sonoff Touch (z pojedynczym kanałem) nie działa konfiguracja diody LED.
W wersji Dual nie zauważyłem tego problemu.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw gru 06, 2018 7:25 pm

Woden pisze:
czw gru 06, 2018 7:20 pm
W wersji Dual nie zauważyłem tego problemu.
Wgraj tą wersję i wyłącz zbędny kanał.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw gru 06, 2018 7:30 pm

poprawiłem Sonoff Touch LED CFG
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Woden
Posty: 38
Rejestracja: sob mar 10, 2018 9:17 am

czw gru 06, 2018 8:32 pm

Dzięki Panowie za szybką reakcję.

Zauważyłem jeszczę jedną rzecz.
Sonoff TH16 z wgranym softem Multiboard (podlączoną mam do tego lampkę nocną + am2301). Po pewnym czasie aplikacja Supla nie pokazuje aktualnego stanu (pokazuje, że lampka jest wyłączona pomimo tego, że świeci).
Ogólnie da się z tym żyć, ale teraz nie do końca wiem czy u córy świeci się lampka czy nie.
Ostatnio zmieniony czw gru 06, 2018 9:37 pm przez Woden, łącznie zmieniany 2 razy.
adasio1231@wp.pl
Posty: 19
Rejestracja: ndz gru 02, 2018 2:34 pm

czw gru 06, 2018 9:10 pm

Panowie po wgraniu softu multiboard do sonoff Basic śmiga wszystko ładnie ale nie świeci się dioda sygnalizujaca polaczenie z wifi. czy coś źle zrobiłem? zapala się ona jedynie trzykrotnie jeśli coś zmieniam w ustawieniach itp a na czas pracy z sieci nie świeci się nic. z góry dziękuję za pomoc
wsosniak
Posty: 405
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

czw gru 06, 2018 10:05 pm

Pytanie mam : wgrałem multiboard do sonoff basic , przyciski skonfigurowane monostable, GPIO3 = SENSOR. Chce podłączyć zewnętrzny przycisk dzwonkowy do GPIO14 a do GPIO3 kontaktron. Czy mam podłączyć dwa rezystory 4,7k jak w wariancie A czy jeden jak w B ?
Załączniki
rezystory.png
rezystory.png (15.52 KiB) Przejrzano 1187 razy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw gru 06, 2018 10:15 pm

Wariant A
w B zrobiłeś zwarcie między jednym a drugim GPIO.
Pozdrawiam
Wojtek
wsosniak
Posty: 405
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

czw gru 06, 2018 10:22 pm

wojtas567 pisze:
czw gru 06, 2018 10:15 pm
Wariant A
w B zrobiłeś zwarcie między jednym a drugim GPIO.
rzeczywiscie :) dzięki !
ODPOWIEDZ