Wemos min jak wgrać softa

User avatar
maffiu
Posts: 435
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Thu May 16, 2019 6:12 pm

Widzisz Wi-Fi od niego czy brak reakcji i czy masz go luzem czy masz coś już do niego podłączone
Arek.kandula
Posts: 230
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Fri May 17, 2019 11:37 am

Widzę jego wifi jak wgrywamy multiboard.jak już zrobię konfigurację tzn.wipsze sieć wifi na której ma pracować i pozostałe dane to odłączam go od zasilanie i chcę dodać go do supli to już nie mogę nawiązać z nim połączenia
User avatar
makrz
Posts: 119
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Fri May 17, 2019 2:45 pm

Arek.kandula wrote:
Fri May 17, 2019 11:37 am
Widzę jego wifi jak wgrywamy multiboard.jak już zrobię konfigurację tzn.wipsze sieć wifi na której ma pracować i pozostałe dane to odłączam go od zasilanie i chcę dodać go do supli to już nie mogę nawiązać z nim połączenia
Nie żebym się czepiał ale z powyższej wypowiedzi widać, że to nie może działać. Mam wrażenie, że to skrót myślowy bo jak zrobisz konfigurację to trzeba ją zapisać, a jak odłączysz od zasilania to nie dodasz do niczego.
Dodawanie urządzeń w cloudzie aktywne?
User avatar
Espablo
Posts: 1384
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri May 17, 2019 4:32 pm

Jak zapiszesz ustawienia i zresetujesz moduł to on już nie rozgłasza sieci i nie można się z nim połączyć. Za to moduł łączy się z Twoją siecią wifi oraz z supla cloud i próbuje się zarejestrować. W supla cloud musisz mieć aktywne dodawania nowych modułów. Reszta robi się już sama.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
maffiu
Posts: 435
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Fri May 17, 2019 6:01 pm

A jeśli nie pojawia ci się w Cloud pomimo aktywowania dodawania nowych urządzeń to może robisz literówkę przy wprowadzaniu danych wtedy nie połączy ci się nigdzie i nie będzie widoczny
Benon
Posts: 38
Joined: Tue Jan 15, 2019 8:17 am

Fri May 17, 2019 7:04 pm

... i sprawdź scannerem ip czy poprawnie loguje się do Twojej sieci wifi.
Arek.kandula
Posts: 230
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Mon May 27, 2019 7:09 pm

Inne sonoffy dodają mi się a wemos D1 niechęć darzy do mnie.pomocy
Arek.kandula
Posts: 230
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Tue May 28, 2019 4:23 pm

Kolego espablo robiłem według twoich wskazówek i nie działa mi ten wemos . Rozsyła sieć supli ale jak zrobię restart wemosa to nie dodaje się do konta supli.moze napisze mi na priv krok po kroku jak mam to ogarnąć.pozdrawiam
Benon
Posts: 38
Joined: Tue Jan 15, 2019 8:17 am

Tue May 28, 2019 8:12 pm

Arek, a próbowałeś grać soft innym programem, np. esp8266flasher, espeasyflasher lub jakimkolwiek innym? Wrzuć printscreena z konfiguracji flashu. Wgrywałem już multiboard na różne wemosy i 100% działało od strzała. Jako, że używam różnych oprogramowań do esp to wgrywam różnymi programami, jak nie idzie jednym lub są problemy to próbuję drugim, trzecim...
Arek.kandula
Posts: 230
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed May 29, 2019 7:31 am

Tyle że wemos ma wgrany multiboard i rozgłasza sieć supli po w graniu.potrzebyje tylko do tych wemosow podłączyć czujniki temperatury oraz wilgotności może podasz lakis soft żeby to obsługiwał
Post Reply