Wemos min jak wgrać softa

Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 492
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

czw maja 16, 2019 6:12 pm

Widzisz Wi-Fi od niego czy brak reakcji i czy masz go luzem czy masz coś już do niego podłączone
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pt maja 17, 2019 11:37 am

Widzę jego wifi jak wgrywamy multiboard.jak już zrobię konfigurację tzn.wipsze sieć wifi na której ma pracować i pozostałe dane to odłączam go od zasilanie i chcę dodać go do supli to już nie mogę nawiązać z nim połączenia
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 298
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

pt maja 17, 2019 2:45 pm

Arek.kandula pisze:
pt maja 17, 2019 11:37 am
Widzę jego wifi jak wgrywamy multiboard.jak już zrobię konfigurację tzn.wipsze sieć wifi na której ma pracować i pozostałe dane to odłączam go od zasilanie i chcę dodać go do supli to już nie mogę nawiązać z nim połączenia
Nie żebym się czepiał ale z powyższej wypowiedzi widać, że to nie może działać. Mam wrażenie, że to skrót myślowy bo jak zrobisz konfigurację to trzeba ją zapisać, a jak odłączysz od zasilania to nie dodasz do niczego.
Dodawanie urządzeń w cloudzie aktywne?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt maja 17, 2019 4:32 pm

Jak zapiszesz ustawienia i zresetujesz moduł to on już nie rozgłasza sieci i nie można się z nim połączyć. Za to moduł łączy się z Twoją siecią wifi oraz z supla cloud i próbuje się zarejestrować. W supla cloud musisz mieć aktywne dodawania nowych modułów. Reszta robi się już sama.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 492
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

pt maja 17, 2019 6:01 pm

A jeśli nie pojawia ci się w Cloud pomimo aktywowania dodawania nowych urządzeń to może robisz literówkę przy wprowadzaniu danych wtedy nie połączy ci się nigdzie i nie będzie widoczny
Benon
Posty: 38
Rejestracja: wt sty 15, 2019 8:17 am

pt maja 17, 2019 7:04 pm

... i sprawdź scannerem ip czy poprawnie loguje się do Twojej sieci wifi.
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pn maja 27, 2019 7:09 pm

Inne sonoffy dodają mi się a wemos D1 niechęć darzy do mnie.pomocy
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

wt maja 28, 2019 4:23 pm

Kolego espablo robiłem według twoich wskazówek i nie działa mi ten wemos . Rozsyła sieć supli ale jak zrobię restart wemosa to nie dodaje się do konta supli.moze napisze mi na priv krok po kroku jak mam to ogarnąć.pozdrawiam
Benon
Posty: 38
Rejestracja: wt sty 15, 2019 8:17 am

wt maja 28, 2019 8:12 pm

Arek, a próbowałeś grać soft innym programem, np. esp8266flasher, espeasyflasher lub jakimkolwiek innym? Wrzuć printscreena z konfiguracji flashu. Wgrywałem już multiboard na różne wemosy i 100% działało od strzała. Jako, że używam różnych oprogramowań do esp to wgrywam różnymi programami, jak nie idzie jednym lub są problemy to próbuję drugim, trzecim...
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

śr maja 29, 2019 7:31 am

Tyle że wemos ma wgrany multiboard i rozgłasza sieć supli po w graniu.potrzebyje tylko do tych wemosow podłączyć czujniki temperatury oraz wilgotności może podasz lakis soft żeby to obsługiwał
ODPOWIEDZ