v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

Patryk
Posty: 697
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz sie 04, 2019 4:17 pm

Co jeszcze zauważyłem - w ramach testu 2.3.11.
Nie wiem do konca, czy też tak bylo w poprzedniej wersji ( ale chyba nie).
Np. Moduł bramowy ( u mnie Yunshan ).
Jak przestawie czas załączenia przekaźnika np z 0,5s na 2sek i zapiszę.
To zmiana dopiero nastąpi po restarcie modułu  ( yunshana ).
Tak samo jak przestawie z funkcji  otwierania/zamykania np bramy garażowej z czasem np 0,5sek , na otwieranie drzwi z czasem 10sek i zapiszę to przestawi moduł się  dopiero po restarcie.
Edit:
Natomiast zmiany w apce (2.3.17) np z bramy na drzwi wyświetlają się poprawnie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7706
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sie 04, 2019 5:07 pm

Zwróć uwagę czy moduły się restartują po naciśnięciu "Zapisz".
Patryk
Posty: 697
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz sie 04, 2019 5:14 pm

Nie.
Nie resetuje się.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7706
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sie 04, 2019 6:47 pm

Na cloud.supla.org masz ten sam efekt ?
Patryk
Posty: 697
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz sie 04, 2019 7:08 pm

pzygmunt pisze:
ndz sie 04, 2019 6:47 pm
Na cloud.supla.org masz ten sam efekt ?
Tak. Na cloud.supla.org
Konto "beta" usunąłem.
Mam jeszcze nightly.supla.org, ale tam nie sprawdzałem.
Zauważyłem jeszcze, że jak powtórzę "zapisz" jeszcze raz to wtedy moduł się restartuje.
Czyli jak zrobię dwa razy to samo to wtedy już jest ok.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7706
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sie 04, 2019 7:22 pm

Jaka przeglądarka ?
Może musisz po prostu dłużej zaczekać po pierwszym zapisie ?
Jak robię test to zaraz po zapisie następuje restart.
Patryk
Posty: 697
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz sie 04, 2019 7:50 pm

Na kompie Chrome.
W telefonie też Chrome.
Poniżej na zdjęciu.
Było ustawione 2 sek.
Zmieniłem na 0,5 sek
Dałem "zapisz"
Ale przekaźnik dalej załącza się na 2 sekundy.
Więc jeszcze raz naciskam 0,5 sek, daje "zapisz" i wtedy widzę, że moduł się rozłącza i jak się na nowo połączy  ( ok 1 -2 sek ) wtedy już przekaźnik działa prawidłowo.
Może to tylko tak u mnie.
Załączniki
20190804_213935.png
20190804_213935.png (343.46 KiB) Przejrzano 500 razy
Patryk
Posty: 697
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz sie 04, 2019 8:13 pm

Zrobiłem teraz to na telefonie, a na kompie miałem podgląd.
Mam 10 modułów.
Za pierwszym naciśnięciem "zapisz" rozłączyło się  tylko 5 modułów ( bez tego  co na nim robię zmiany )
A za drugim naciśnięciem "zapisz" pozostałe  5. ( łącznie z tym na którym robię zmiany).
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7706
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sie 04, 2019 8:44 pm

Jest to jakiś trop. Mam pewien pomysł. Jak wprowadzę zmiany to się odezwę abyś w miarę możliwości to jeszcze raz przetestował.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1791
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

ndz sie 04, 2019 9:31 pm

Robert Błaszczak pisze:
ndz sie 04, 2019 9:45 am
Cloud 2.3.11 i SLW-01. Próba ustawienia np. losowego koloru skutkuje błędem Internal server error (Firefox 68.0.1 oraz Edge).
Dzięki - poprawione. Wydamy w kolejnej łatce.
ODPOWIEDZ