ESP8266 Primary GUI - Termostat

krycha88
Posts: 213
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Mon Sep 09, 2019 3:35 am

Lector wrote:
Sun Sep 08, 2019 6:55 pm
No nieźle, ja do tej pory wykorzystuje skrypty @Fracza do sterowania ogrzewania basenu.

Widzę ze to załatwi problem gdy nie ma połączenia z serwerem, tylko że u mnie nie nie ma histerezy tylko zależność temperatur wody w basenie a wody w panelu solarnym i wody powrotnej z solara.

Jeszcze tylko podpięcie jakiegoś wyświetlacza. Niestety oLED nie wytrzymał sezonu :( Dostał od ciepła lub wilgotności i piksele się powypalały.
Może jakiś e-papier?
Podeślij ten warunek co aktualnie używasz to pomyślimy:-)
User avatar
Lector
Posts: 457
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Mon Sep 09, 2019 4:12 am

OK :)
Ale dopiero w weekend, bo akurat wyjechałem w delegacje.
PioKar
Posts: 215
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Mon Sep 09, 2019 4:28 am

Ja coś żle zrobiłem.
Wszystko jest ale termostat się nie włącza.
Przypisywanie kanału w DS chyba pomieszałem.
Kanały DS 0,1,2 to są kolejne DS-y czy kanały w cloud?
Bo jak z cloud to DS 0 powinienem przypisać do kanału nr2.
Jak to jest?
krycha88
Posts: 213
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Mon Sep 09, 2019 4:36 am

PioKar wrote:
Mon Sep 09, 2019 4:28 am
Ja coś żle zrobiłem.
Wszystko jest ale termostat się nie włącza.
Przypisywanie kanału w DS chyba pomieszałem.
Kanały DS 0,1,2 to są kolejne DS-y czy kanały w cloud?
Bo jak z cloud to DS 0 powinienem przypisać do kanału nr2.
Jak to jest?
To są kolejne DSy zaczynając od 0. Temperaturę Ci pokazuje na stronie konfiguracyjnej?
PioKar
Posts: 215
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Mon Sep 09, 2019 4:52 am

Tak.
Dałem dwa DS-y i na stronie i w telefonie pokazuje temperaturę.
Jak wrócę do domu to ustawię kanał 0 i posprawdzam od nowa.
piomar2
Posts: 87
Joined: Fri Apr 26, 2019 5:32 pm
Location: Bukowice

Mon Sep 09, 2019 6:05 am

Witam!
Ja też chętnie potestuję...
Pozdrawiam piomar2
piomar2
krycha88
Posts: 213
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Mon Sep 09, 2019 8:05 am

wojtas567 wrote:
Sun Sep 08, 2019 6:28 pm
Dodaj jeszcze opcję wyboru schładzania i jeszcze wybór między temperaturą a wilgotnością.
Szkoda mojego czasu na takie rzeczy, takie bajery powinny być rozpatrzone przy robieniu termostatu dedykowanego po stronie supli :)
PioKar
Posts: 215
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Mon Sep 09, 2019 1:08 pm

krycha88 wrote:
Mon Sep 09, 2019 4:36 am
PioKar wrote:
Mon Sep 09, 2019 4:28 am
Ja coś żle zrobiłem.
Wszystko jest ale termostat się nie włącza.
Przypisywanie kanału w DS chyba pomieszałem.
Kanały DS 0,1,2 to są kolejne DS-y czy kanały w cloud?
Bo jak z cloud to DS 0 powinienem przypisać do kanału nr2.
Jak to jest?
To są kolejne DSy zaczynając od 0. Temperaturę Ci pokazuje na stronie konfiguracyjnej?
Moja wina, żle ustawiłem kanał sterujący.
Już działa.
Dodatkowo wyłączyłem wi-fi i sprawdzałem że faktycznie działa bez sieci.
krycha88
Posts: 213
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Mon Sep 09, 2019 2:17 pm

Może macie jakieś sugestie?
PioKar
Posts: 215
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Mon Sep 09, 2019 2:27 pm

krycha88 wrote:
Mon Sep 09, 2019 2:17 pm
Może macie jakieś sugestie?
To co Patryk opisał i podłączam produkcyjnie ogrzewanie w kota budzie :)
Szkoda prądu na podtrzymywanie cewki przekażnika.
Jest trochę zwłoki pomiędzy cyklami ale to może wynikać z tego że mam DS-y okute w tulejki.
Generalnie fajnie to działa.
Post Reply