Ok czyli jeśli jestem w zielonym okręgu to request jest co 1.5s. teraz kumam. Mógłbyś jeszcze dodać ikonkę np. supli w pasku powiadomień bo kwadracik średnio wyglądaarekrgw wrote: ↑Mon Sep 30, 2019 6:25 pmJeżeli użyłeś kanału Fracz to sam musisz zadbać o warunek wykonania sceny. Aplikacja przy użyciu kanału FRACZ co 1.5s wykonuje zapytanie wył/wł (zależnie od strefy) i to w scenie musisz ustawić warunek np. że jeżeli kominek jest wyłączony to ma nic nie zrobić. Natomiast jeżeli masz to ustawione i tak się dzieje to musisz poczekać na kanał SWITCH w aplikacji.Gucio2607. wrote: ↑Mon Sep 30, 2019 6:12 pm Trochę chyba dużo tych requestów na jedno opuszczenie strefy?
Screenshot_20190930-191022.jpg
Supla Geolocation. Aplikacja mobilna
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
-
Ogólnie to co 1.5s aplikacja otrzymuje dane o lokalizacji a czy wyśle zapytanie to zależy od rodzaju kanału.Gucio2607. wrote: ↑Mon Sep 30, 2019 8:23 pmOk czyli jeśli jestem w zielonym okręgu to request jest co 1.5s. teraz kumam. Mógłbyś jeszcze dodać ikonkę np. supli w pasku powiadomień bo kwadracik średnio wygląda Screenshot_20190930-212010.jpgScreenshot_20190930-212226.jpgarekrgw wrote: ↑Mon Sep 30, 2019 6:25 pmJeżeli użyłeś kanału Fracz to sam musisz zadbać o warunek wykonania sceny. Aplikacja przy użyciu kanału FRACZ co 1.5s wykonuje zapytanie wył/wł (zależnie od strefy) i to w scenie musisz ustawić warunek np. że jeżeli kominek jest wyłączony to ma nic nie zrobić. Natomiast jeżeli masz to ustawione i tak się dzieje to musisz poczekać na kanał SWITCH w aplikacji.Gucio2607. wrote: ↑Mon Sep 30, 2019 6:12 pm Trochę chyba dużo tych requestów na jedno opuszczenie strefy?
Screenshot_20190930-191022.jpg
W FRACZ wysyła zawsze a w GATE najpierw robi odczyt stanu czujników a potem na jego podstawie decyduje czy wysyłać kolejne do uruchomienia przekaźnika. Na podobnej zasadzie będzie działał kanał SWITCH.
A co do ikonki to pojawi się w następnej aktualizacji.
-
Jasne, pojawi się coś takiego z zadeklarowanym czasem, jednak myślę że z dodatkowym czujnikiem będzie to pewniejsze rozwiązanie. Czujniki mam umieszczone w skrajnych miejscach. A modelu napędu na tą chwilę nie pamiętam.tomkowski wrote: ↑Mon Sep 30, 2019 7:38 pmSuper!arekrgw wrote: ↑Mon Sep 30, 2019 6:01 pm Nowa wersja 0.42
https://drive.google.com/drive/folders/ ... fyTBwBgPyw
- Poprawiony przycisk on/off
- Naprawiony zoom mapy do aktualnej pozycji lub pinezki z edytowanej strefy
- Powiadomienia po wejściu/wyjściu ze stref
Napiszesz jeszcze jaki masz model napędu? Poczytam o sterowaniu.
Zastanawiam się nad dołożeniem czujnika do tego układu który mam. Gdzie umieścić drugi czujnik? Na logikę w drugim skrajnym położeniu ( jeśli oba otwarte to brama uchylona).
Lub jak pisałeś - jest szansa na kanał z zadeklarowanym czasem otw/zamk?
-
na kiedy jest szansa na wersję bez czujnika pośredniego ze zdefiniowanym czasem? nie za bardzo mam jak zamocować czujnik pośredni.
bardzo fajny pomysł...WIELKIE bravo za realizację
bardzo fajny pomysł...WIELKIE bravo za realizację
11xSRW-01, 1x Sonoff mini schodowy, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, 1xSonoff Dual, czujnik poczty w skrzynce DIY, 1x Loratap roletowy (test trwa), 1x MiniTiger (test trwa), 1 x zawór wody BQ05 DIY
-
Spokojnie. Dajmy autorowi czas. Napisał, że będzie, to wierzę że będzie;-)
Btw. Ja u siebie pewnie dołożę czujnik. Tylko czy tam radę wpiąć go w istniejący sonoff Basic? Pewnie będzie zmiana softu potrzebna.
I jeszcze pytanie do autora: do czego wykorzystujesz dwa przekaźniki? Góra/dół?
Btw. Ja u siebie pewnie dołożę czujnik. Tylko czy tam radę wpiąć go w istniejący sonoff Basic? Pewnie będzie zmiana softu potrzebna.
-
A jak u Was z baterią gdy pracuje ta aplikacja ? U mnie jakaś porażka, chwilowo wyłączyłem bo wczoraj telefon był praktycznie cały dzień i aplikacja wciągnęła prawie 40% baterii
-
Ciągnie jak smok. Przydałoby się tu coś zmienić.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Drugi przekaźnik jest do oświetlenia.tomkowski wrote: ↑Wed Oct 02, 2019 2:25 pm Spokojnie. Dajmy autorowi czas. Napisał, że będzie, to wierzę że będzie;-)
Mam już wersję z otwieraniem bramy z czasem ale jeszcze nie zdążyłem przetestować na żywym organizmie. Studia się zaczęły, mniej czasu zdecydowanie. W sobotę prawdopodobnie wstawię nową wersję z czasową bramą i kanałem switch i jak zdążę to będzie poprawione zużycie baterii też.
-
Wersja 0.5
- Kanały GATETIME, SWITCH
- Próba zmniejszenia użycia baterii