Tak, zrobię, podzielę każdy czujnik na dodatkowy ekran. Jak chcecie możecie mi podesłać ikonki do każdego czujnika zawsze to mniej roboty, ja sobie prze-konwertuję ważne aby były monochromatyczneRyrzy wrote: Wed Oct 09, 2019 11:58 am z polskimi znakami to po prostu wywalić je z opisów, nie będzie przynajmniej tracic znaków i bedzie to czytelne,
a ekrany podzielilbym faktycznie ze kazdy czujnik ma swoj ekran (mozna by dorobic przy kazdym ikonke, DS, DHT, BME latwo zrobic piktogramy ew dodac mozliwosc dodawania opisu wyswietlanego ekranu) i przełączanie co x sekund pomiedzy nimi
ESP8266 Primary GUI v2
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
George2002
Proszękrycha88 wrote: Wed Oct 09, 2019 12:37 pmTak, zrobię, podzielę każdy czujnik na dodatkowy ekran. Jak chcecie możecie mi podesłać ikonki do każdego czujnika zawsze to mniej roboty, ja sobie prze-konwertuję ważne aby były monochromatyczneRyrzy wrote: Wed Oct 09, 2019 11:58 am z polskimi znakami to po prostu wywalić je z opisów, nie będzie przynajmniej tracic znaków i bedzie to czytelne,
a ekrany podzielilbym faktycznie ze kazdy czujnik ma swoj ekran (mozna by dorobic przy kazdym ikonke, DS, DHT, BME latwo zrobic piktogramy ew dodac mozliwosc dodawania opisu wyswietlanego ekranu) i przełączanie co x sekund pomiedzy nimi![]()
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
George2002
Ja może też bo krótkie przyciśnięcie poniżej 1 sekundy przełącza przekaźnik a dłuższe np dłużej niż 2 sekundy poniżej 5 czy tam 10 sekund (bo tutaj chyba da się ustawićżeby wchodził tryb konfiguracji po przytrzymaniu dużej niż 5 sekund np po 10 sekundach) włączy oled na np 5 sekund do podejrzenia na szybko pomiarów i po 5 sekundach go wyłączykrycha88 wrote: Wed Oct 09, 2019 10:01 amGeorge2002 wrote: Wed Oct 09, 2019 9:06 am AD1 Ok szkoda bo ja akurat uważam że tam gdzie nie potrzeba to tylko aby na chwile się po przytrzymaniu wyświetlacz zaświecił żeby sprawdzić temp i wilgotność bo cały czas nie potrzebuję (a dłuższe przytrzymanie dla tego że krótkie przełącza wyjście) ale spox jakoś to ogarnę sam
AD2 Super tylko chodziło mi o to czy jest to zgodne z np zasięgiem sieci komórkowej czyli jakoś tam przeliczane dBm na kreski zasięgu ale zajrzałem do kodu i wygląda że tak
trochę nie jasno napisałem, przyciśnięcie wybudzi wyświetlacz na 5s.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Troszkę za małe, wg mnie żeby jakoś to wyglądało muszą mieć rozmiar 32x32George2002 wrote: Wed Oct 09, 2019 1:07 pmProszękrycha88 wrote: Wed Oct 09, 2019 12:37 pmTak, zrobię, podzielę każdy czujnik na dodatkowy ekran. Jak chcecie możecie mi podesłać ikonki do każdego czujnika zawsze to mniej roboty, ja sobie prze-konwertuję ważne aby były monochromatyczneRyrzy wrote: Wed Oct 09, 2019 11:58 am z polskimi znakami to po prostu wywalić je z opisów, nie będzie przynajmniej tracic znaków i bedzie to czytelne,
a ekrany podzielilbym faktycznie ze kazdy czujnik ma swoj ekran (mozna by dorobic przy kazdym ikonke, DS, DHT, BME latwo zrobic piktogramy ew dodac mozliwosc dodawania opisu wyswietlanego ekranu) i przełączanie co x sekund pomiedzy nimi![]()
![]()
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
George2002
To niestety tylko takie na szybko posiadam, może wieczorem coś sklecękrycha88 wrote: Wed Oct 09, 2019 1:16 pmTroszkę za małe, wg mnie żeby jakoś to wyglądało muszą mieć rozmiar 32x32George2002 wrote: Wed Oct 09, 2019 1:07 pmProszękrycha88 wrote: Wed Oct 09, 2019 12:37 pm
Tak, zrobię, podzielę każdy czujnik na dodatkowy ekran. Jak chcecie możecie mi podesłać ikonki do każdego czujnika zawsze to mniej roboty, ja sobie prze-konwertuję ważne aby były monochromatyczne![]()
![]()
-
Ryrzy
coś w ten deseń? (paint na szybko w 2 minuty
)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Ryrzy
no to w takim razie tak
-
dobo
A nie lepiej zostawić GPIO0 tylko do ewentualnego załączania OLEDa i wprowadzania modułu w konfigurację, a inne proty GPIO na ewentualne 3 przekaźniki, 3 włączniki, I2C oraz one wire?George2002 wrote: Wed Oct 09, 2019 1:11 pm Ja może też bo krótkie przyciśnięcie poniżej 1 sekundy przełącza przekaźnik a dłuższe np dłużej niż 2 sekundy poniżej 5 czy tam 10 sekund (bo tutaj chyba da się ustawićżeby wchodził tryb konfiguracji po przytrzymaniu dużej niż 5 sekund np po 10 sekundach) włączy oled na np 5 sekund do podejrzenia na szybko pomiarów i po 5 sekundach go wyłączy![]()
Wtedy przy wyświetlaczu można by dostawić przełącznik/mikrostyk, włącznik zbliżeniowy, dotykowy , mikrofalowy, podczerwieni podpięte do portu GPIO0 i to sterowało by OLEDem oraz konfiguracją.
-
George2002
Może i można ale jak się ma te porty, ja mam tylko jeden przycisk dostępny w urządzeniu + wyjście na przekaźnik + RX i TX wyprowadzone z czego RX i TX wykorzystuję właśnie do OLED i2cdobo wrote: Wed Oct 09, 2019 10:56 pmA nie lepiej zostawić GPIO0 tylko do ewentualnego załączania OLEDa i wprowadzania modułu w konfigurację, a inne proty GPIO na ewentualne 3 przekaźniki, 3 włączniki, I2C oraz one wire?George2002 wrote: Wed Oct 09, 2019 1:11 pm Ja może też bo krótkie przyciśnięcie poniżej 1 sekundy przełącza przekaźnik a dłuższe np dłużej niż 2 sekundy poniżej 5 czy tam 10 sekund (bo tutaj chyba da się ustawićżeby wchodził tryb konfiguracji po przytrzymaniu dużej niż 5 sekund np po 10 sekundach) włączy oled na np 5 sekund do podejrzenia na szybko pomiarów i po 5 sekundach go wyłączy![]()
Wtedy przy wyświetlaczu można by dostawić przełącznik/mikrostyk, włącznik zbliżeniowy, dotykowy , mikrofalowy, podczerwieni podpięte do portu GPIO0 i to sterowało by OLEDem oraz konfiguracją.