Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

Darkman
Posty: 34
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 11:34 am

wt lis 12, 2019 9:59 am

Stany rzeczywiste (na żywo).
Ja nie testowałem stanów innego firmware'u
oSuplowane:
11x MiniTiger RF 2gang -N [czekają kolejne sztuki]
3x MiniTiger RF 1gang -N
1x Sonoff Touch 1gang +N
3x SmartDGM DSG-W162 gn. z pomiarem
2x GreenBlue GB155 gn.
1x MediaTech MT3105 gn.
1x Lanberg SM01-WP10 gn.
2x Yunshan
1x Geekcreit 4ch
bigthomas
Posty: 50
Rejestracja: pn sie 12, 2019 3:35 pm

wt lis 12, 2019 11:17 am

krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 9:56 am
Darkman pisze:
wt lis 12, 2019 9:37 am
krycha88 pisze:
pn lis 11, 2019 8:06 pm

Dziwne trochę :) czy ktoś zaobserwował podobny problem?
Mam włącznik podwójny. Włączone zapamiętywanie stanu
Sprawdziłem różne kombinacje
PRZED ODŁĄCZENIEM PRĄDU => PO PODŁĄCZENIU PRĄDU
OFF OFF => ON ON
OFF ON => OFF OFF
ON OFF => OFF ON
ON ON => ON OFF
Oczywiście jest to podane po ustanowieniu połączenia (po podłączeniu zasilania), bo do tego czasu, stany potrafią się zmieniać.
viewtopic.php?p=51853#p51853
na tym sofcie nie mieliście tych problemów? Tam gdzie stan się zmienił to rozumiem, że żarówka zgasła lub się zapaliła czy podajecie stany odczytane z aplikacji?
Na tym nie było problemów, ale za to ten soft jest troszeczkę za czuły.
krycha88
Posty: 722
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt lis 12, 2019 11:29 am

bigthomas pisze:
wt lis 12, 2019 11:17 am
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 9:56 am
Darkman pisze:
wt lis 12, 2019 9:37 am

Mam włącznik podwójny. Włączone zapamiętywanie stanu
Sprawdziłem różne kombinacje
PRZED ODŁĄCZENIEM PRĄDU => PO PODŁĄCZENIU PRĄDU
OFF OFF => ON ON
OFF ON => OFF OFF
ON OFF => OFF ON
ON ON => ON OFF
Oczywiście jest to podane po ustanowieniu połączenia (po podłączeniu zasilania), bo do tego czasu, stany potrafią się zmieniać.
viewtopic.php?p=51853#p51853
na tym sofcie nie mieliście tych problemów? Tam gdzie stan się zmienił to rozumiem, że żarówka zgasła lub się zapaliła czy podajecie stany odczytane z aplikacji?
Na tym nie było problemów, ale za to ten soft jest troszeczkę za czuły.
tym bardziej jest to dziwne, bo jest to zrobione na tych samych źródłach, czy kolega @gbiel mógłbyś udostępnić supla_board_settings.cpp :)
gbiel
Posty: 26
Rejestracja: ndz cze 04, 2017 11:57 am

wt lis 12, 2019 3:14 pm

krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 11:29 am
bigthomas pisze:
wt lis 12, 2019 11:17 am
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 9:56 am


viewtopic.php?p=51853#p51853
na tym sofcie nie mieliście tych problemów? Tam gdzie stan się zmienił to rozumiem, że żarówka zgasła lub się zapaliła czy podajecie stany odczytane z aplikacji?
Na tym nie było problemów, ale za to ten soft jest troszeczkę za czuły.
tym bardziej jest to dziwne, bo jest to zrobione na tych samych źródłach, czy kolega @gbiel mógłbyś udostępnić supla_board_settings.cpp :)
Supladevice o które prosiłeś .
Załączniki
SuplaDevice.rar
(57.08 KiB) Pobrany 42 razy
krycha88
Posty: 722
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt lis 12, 2019 3:19 pm

gbiel pisze:
wt lis 12, 2019 3:14 pm
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 11:29 am
bigthomas pisze:
wt lis 12, 2019 11:17 am


Na tym nie było problemów, ale za to ten soft jest troszeczkę za czuły.
tym bardziej jest to dziwne, bo jest to zrobione na tych samych źródłach, czy kolega @gbiel mógłbyś udostępnić supla_board_settings.cpp :)
Supladevice o które prosiłeś .
a pokażesz jeszcze co ustawiłeś w supla_board_settings.cpp??
gbiel
Posty: 26
Rejestracja: ndz cze 04, 2017 11:57 am

wt lis 12, 2019 3:41 pm

krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 3:19 pm
gbiel pisze:
wt lis 12, 2019 3:14 pm
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 11:29 am


tym bardziej jest to dziwne, bo jest to zrobione na tych samych źródłach, czy kolega @gbiel mógłbyś udostępnić supla_board_settings.cpp :)
Supladevice o które prosiłeś .
a pokażesz jeszcze co ustawiłeś w supla_board_settings.cpp??
To chyba ostatnia wersja , ale reki za to nie dam. Od czasu wrzucenia softu na forum mogłem coś zmienić . Tym bardziej że nie posiadam tego przełącznika, tylko przygotowałem soft dla kolegi @andrzejano który potwierdził że wszystko ok.
Załączniki
supla_board_settings.rar
(749 Bajtów) Pobrany 40 razy
krycha88
Posty: 722
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

wt lis 12, 2019 6:58 pm

Sprawdźcie teraz. Czy działa Wam 3 przycisk ?
Załączniki
SONOFF_TOUCH_3GANG_ESP8285_3.rar
(251.41 KiB) Pobrany 51 razy
bigthomas
Posty: 50
Rejestracja: pn sie 12, 2019 3:35 pm

śr lis 13, 2019 8:05 am

krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 6:58 pm
Sprawdźcie teraz. Czy działa Wam 3 przycisk ?
Co w tej wersji zostało zmienione/poprawione?
krycha88
Posty: 722
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

śr lis 13, 2019 9:16 am

bigthomas pisze:
śr lis 13, 2019 8:05 am
krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 6:58 pm
Sprawdźcie teraz. Czy działa Wam 3 przycisk ?
Co w tej wersji zostało zmienione/poprawione?
to co zgłaszaliście, czyli nieprawidłowe przywracanie stanów po restarcie.
Darkman
Posty: 34
Rejestracja: pt kwie 26, 2019 11:34 am

śr lis 13, 2019 10:57 am

krycha88 pisze:
wt lis 12, 2019 6:58 pm
Sprawdźcie teraz. Czy działa Wam 3 przycisk ?
Sprawdzone i tak:
Sprawdziłem różne kombinacje na moim dwu przyciskowym
PRZED ODŁĄCZENIEM PRĄDU => PO PODŁĄCZENIU PRĄDU
OFF OFF => OFF OFF
OFF ON => OFF ON
ON OFF => OFF OFF
ON ON => OFF ON

Jakbyś kompilował nową wersję, czy mógłbyś zrobić by moduł rozgłaszał się nazwą sieci "SUPLA_6-ostatnich-znaków-MAC" zamiast "MODUL SUPLA"?
(gdyż mam już 7 włączników, a w drodze jest kolejnych 24 :D po promocjach 11.11)
oSuplowane:
11x MiniTiger RF 2gang -N [czekają kolejne sztuki]
3x MiniTiger RF 1gang -N
1x Sonoff Touch 1gang +N
3x SmartDGM DSG-W162 gn. z pomiarem
2x GreenBlue GB155 gn.
1x MediaTech MT3105 gn.
1x Lanberg SM01-WP10 gn.
2x Yunshan
1x Geekcreit 4ch
ODPOWIEDZ