Odciąłem zasilanie zasilacza, niestety licznik dalej wskazuje produkcje energii. Nie pozostanie mi chyba nic jak sprawdzić przekładniki na innych przewodach.
Wskazania licznika energii MEW-01
-
czupyt
-
czupyt
Jakby ktoś miał podobne objawy jak ja i się zastanawiał czy zasilacz czy coś wiszące obok MEW01 na szynie ma wpływ na działanie, to według Zamela nie ma, chociazby i kilka zasilaczy było. Mi padły przekładniki.
-
Gelo5
Witam kolegów. Jeśli możecie - bardzo proszę o podpowiedź.
Kupiłem licznik z w/W tematu, podłączyłem i...
Wszystkie moce czynne mam na + (Na każdej fazie). Różnica pomiędzy wskazaniami licznika (PGE) a tym urządzeniem są KATASTROFALNE. Na liczniku - w ciągu doby: 28,8 kw na Zemelu: 4,16 kw. Skąd bierze się tą różnicą?
Nie produkuję energii. Wszystkie moce bierne są na minusie (Na każdej fazie). Już nie wiem co zmienić?
Kupiłem licznik z w/W tematu, podłączyłem i...
Wszystkie moce czynne mam na + (Na każdej fazie). Różnica pomiędzy wskazaniami licznika (PGE) a tym urządzeniem są KATASTROFALNE. Na liczniku - w ciągu doby: 28,8 kw na Zemelu: 4,16 kw. Skąd bierze się tą różnicą?
Nie produkuję energii. Wszystkie moce bierne są na minusie (Na każdej fazie). Już nie wiem co zmienić?
-
Gelo5
Tak, przekładniki są za licznikiem, w szafce w mieszkaniu. Licznik jest na klatce schodowej.
-
Gelo5
Sprawdziłem bardzo dokładnie. 1 do 1 itd.
Zastanawia mnie tylko ( przed chwilą sprawdzałem). Mam teraz wszystko na plusie a faza 1 moc bierna na minusie.
Czy kąty mogą mieć jakieś znaczenie? Wszystkie są na minusie.
Te wahania "skaczą"
Zastanawia mnie tylko ( przed chwilą sprawdzałem). Mam teraz wszystko na plusie a faza 1 moc bierna na minusie.
Czy kąty mogą mieć jakieś znaczenie? Wszystkie są na minusie.
Te wahania "skaczą"
-
Beku
A może przekładniki założone na odwrót ? Jeśli nie to może walnięte ...
-
Gelo5
Zresetowałem wszystko. Mam takie pomiary:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.