Linki bezpośrednie

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 899
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz sty 05, 2020 6:29 pm

Przecież certyfikat Let's Encrypt jest darmowy. Zainstaluj na malinie certboota.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
madiklog
Posty: 10
Rejestracja: sob lis 09, 2019 11:04 am

pn sty 06, 2020 8:31 am

Masz rację, ale mój serwer nie jest wystawiony na świat, a jedynie dostępny w sieci lokalnej, po adresie zarejestrowanym w moim serwerze DNS.

Nie mam wykupionej domeny, więc nawet gdybym na czas weryfikacji wystawił suple na świat, to i tak mi certyfikatu nie wystawi
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1038
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pn sty 06, 2020 10:19 am

Domenę możesz również mieć darmową, założysz ja na dot.tk
Dzięki Let'sEncrypt masz certyfikat na 3 miesiące. Na mail dostaniesz powiadomienie o upływającej ważności wystawionego certyfikatu, wtedy wystawiasz suple ponownie na świat i masz certyfikat na kolejne 3 miesiące.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
madiklog
Posty: 10
Rejestracja: sob lis 09, 2019 11:04 am

pn sty 06, 2020 11:20 am

Tak, mogę mieć darmowa domenę *.tk

Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie :) właściwie to pytanie nie powinno być o to czy można, a raczej jak dobrać się do konfiguracji serwera www i wyłaczyć redirect do https. Wtedy powinna działać komunikacja po ssl i bez ssl
Awatar użytkownika
akszyn
Posty: 96
Rejestracja: śr maja 22, 2019 2:40 pm
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

pt sty 17, 2020 8:39 pm

djack2017 pisze:
pt sie 30, 2019 6:23 am
...aby wykonanie operacji "włącz", "wyłącz" i "przełącz" (z linku http://...) nie zwracało żadnej odpowiedzi (ew. "0" lub "1"). Można by było wtedy łatwo tworzyć zaawansowane, atrakcyjne pulpity, z aktywnymi przyciskami, wykorzystując np. oprogramowanie grafana... W tej chwili wykonanie linku bezpośredniego zwraca "na siłę" stronę html, która przeszkadza w wykorzystaniu linku w innych programach.
Przykładowy pulpit....
Da się coś prostszego zrobić ale nie w grafanie / kibanie / zabiksie czy innym tego typu narzędzi lub frameworków gdyż na początku bym zaczął od czegoś prostszego (np w HTML) do tworzenia dashboard
pzygmunt pisze:
pt sie 30, 2019 8:24 am
W objaśnieniach przy linku masz info jak to zrobić choć pewnie z poziomu grafany nie uda się przesłać innego nagłówka.
A w którym miejscu to się znajduje bo nie widzę tego w swojej supli "jak to zrobić"
Załączniki
Poniżej jest tylko historia
Poniżej jest tylko historia
Screenshot_2020-01-17-21-42-09-685_com.android.chrome.png (122.46 KiB) Przejrzano 317 razy
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zibiego)z DS18b20 + sonoff basic z domyślnym softem + broadlink RM mini 3 + Philips hue z bridge v1
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1166
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw mar 12, 2020 4:13 pm

@pzygmnunt dziś zauważyłem przypadkowo, że link bezpośredni z prędkości wiatru nie zwraca wartości tak jak to jest w przypadku np licznika:
Clip.jpg
Clip.jpg (5.03 KiB) Przejrzano 151 razy
.
Clip_2.jpg
Clip_2.jpg (6.87 KiB) Przejrzano 151 razy
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw mar 12, 2020 4:26 pm

Potwierdzam, u mnie jest tak samo

https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/363
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1166
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw mar 12, 2020 7:45 pm

W przyszłości do poprawy w kazdym bądź razie na chwilę obecną niepotrzebne.
A i deszcz też nie zwraca w linku wartości. Nie wiem jak.waga bo za diabła nie wiem gdzie ją żona schowała :)
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1950
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw mar 12, 2020 7:52 pm

QLQ pisze:
czw mar 12, 2020 7:45 pm
Nie wiem jak.waga bo za diabła nie wiem gdzie ją żona schowała :)
Za bardzo kontrolowałeś wagę małżonki ;)
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1166
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw mar 12, 2020 8:47 pm

wojtas567 pisze:
czw mar 12, 2020 7:52 pm
QLQ pisze:
czw mar 12, 2020 7:45 pm
Nie wiem jak.waga bo za diabła nie wiem gdzie ją żona schowała :)
Za bardzo kontrolowałeś wagę małżonki ;)
Uwierz Wojtek, że żona woli tą wage niż taką zwykłą. Coś w tej naszej Supli musi być..😂.... może dlatego że sa dwa miejsca po przecinku 😂😂😂
ODPOWIEDZ