Jak podłączyć do CAME BX

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob mar 07, 2020 5:24 pm

To zależy jakie sygnały i w jakiej konfiguracji są dostępne.
Jeden czujnik musi być do jednego skrzydła, a drugi do drugiego zakładając, że jedno ze skrzydeł pełni funkcję furtki.
Raddii
Posty: 30
Rejestracja: pt sty 17, 2020 12:17 pm

sob mar 07, 2020 5:32 pm

To jest brama przesuwna. Brama otwiera się na prześwit 3,5 metra. A opcja furtki otwiera się na 1 m. Tutaj są czujniki krańców więc nie wiem jak to zrobić z otwarciem na 1 m.
Raddii
Posty: 30
Rejestracja: pt sty 17, 2020 12:17 pm

sob mar 07, 2020 6:12 pm

A i co może być powodem że przy otwartej bramie ikona otwartej bramy miga z ikoną zamkniętej bramy?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob mar 07, 2020 6:17 pm

Zamontuj dwa kontraktrony. Na szynie w różnych miejscach montujesz magnesy i masz sprawę rozwiązaną.
Miga zapewne dlatego, że wyjście pod które podłączyłeś IN1/2 daje taki właśnie sygnał.
Raddii
Posty: 30
Rejestracja: pt sty 17, 2020 12:17 pm

sob mar 07, 2020 7:09 pm

A jak zrobić żeby takiego sygnału nie dawało i zeby nie migalo. Myślę że wystarczył by jeden kontaktron do opcji furtki a do bramy zostawić ten co jest w napędzie.
Raddii
Posty: 30
Rejestracja: pt sty 17, 2020 12:17 pm

czw mar 12, 2020 9:38 am

pzygmunt pisze:
sob mar 07, 2020 6:17 pm
Zamontuj dwa kontraktrony. Na szynie w różnych miejscach montujesz magnesy i masz sprawę rozwiązaną.
Miga zapewne dlatego, że wyjście pod które podłączyłeś IN1/2 daje taki właśnie sygnał.
Powiesz mi jak podłączyć kontraktory bo dziś już je będę miał.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8430
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw mar 12, 2020 2:03 pm

Jeden przewód do A1, a drugi do IN1.
Kolejny kontraktron... jeden przewód do A1, a drugi do IN2.

Kwestia montażu magnesów w odpowiednich miejscach. Jeden musi być tak zamontowany by zbiegał się z kontraktronem
w momencie gdy "furtka" jest otwarta.
Yepestis
Posty: 246
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

czw mar 12, 2020 8:05 pm

pzygmunt pisze:
czw mar 12, 2020 2:03 pm

Kolejny kontraktron... jeden przewód do A1, a drugi do A2.
Takie podłączenie nie będzie robić zwarcia na zasilaniu przy otwarciu/zamknięciu bramy?
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 286
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

czw mar 12, 2020 8:14 pm

Jeżeli zastosujesz się do rady Przemka to nie.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1125
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw mar 12, 2020 8:22 pm

Yepestis pisze:
czw mar 12, 2020 8:05 pm
pzygmunt pisze:
czw mar 12, 2020 2:03 pm

Kolejny kontraktron... jeden przewód do A1, a drugi do A2.
Takie podłączenie nie będzie robić zwarcia na zasilaniu przy otwarciu/zamknięciu bramy?
Będzie robić zwarcie. Powinno być:
Kolejny kontraktron... jeden przewód do A1, a drugi do IN2.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SBW-02”