W tym sofcie nie ma możliwości z GUI wybrania dwóch różnych czujników. Musisz zrobić kilka poprawek w kodzie i samemu go sobie skompilować, albo użyj dwóch rożnych urządzeńseebee wrote: Fri Sep 18, 2020 6:49 amWitam szanowne grono.krycha88 wrote: Sun Jan 12, 2020 10:08 amZobacz na tej wersji, skompilowałem ją na podstawie najnowszej wersji płytek czyli 2.6.3. Ogólnie poprawili stabilność i wydajność, jak ktoś miał problemy z łączeniem do clouda to na tej wersji rejestracja jest praktycznie natychmiastowawszystko przetestowałem dla SPI SPEED 40MHz.
Krycha kawał dobrej roboty.
Wczoraj testowałem i mam pytanie:
Czy w Twoim sofcie 4.9.8 jest tak, że jak wybiera się tryb REGULACJI WILGOTNOŚCI to nie ma możliwości mieć wskazań temperatur z czujników DS? bo znikają mi pola do ustawień DS. a fajnie jakby była REGULACJA WILGOTNOŚCI i wskazania temperatur z 8 DS
pozdrawiam
ESP8266 Primary GUI - Termostat
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
krzychorna
Witam
Było już to pytanie ale bez odpowiedzi czy możliwa była by praca termostatu jako różnicowego ?
Było już to pytanie ale bez odpowiedzi czy możliwa była by praca termostatu jako różnicowego ?
-
srdz
Cześć.
Czy była by taka możliwość, żeby do tego softu dorzucić obsługę Si7021 ?
Dziękuję i pozdrawiam.
Michał.
Czy była by taka możliwość, żeby do tego softu dorzucić obsługę Si7021 ?
Dziękuję i pozdrawiam.
Michał.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Nie ma najmniejszego sensu brnąć w rozwijanie tego softu jest oparty na starej bibliotece, trzeba poczekać na pojawienie się dedykowanego kanału dla termostatu - ma być podobno jeszcze w tym roku.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
tijo
- Been thanked: 1 time
@krycha88 mimo że jesteś autorem tego softu to bzdury piszesz. Odwaliłeś kawał dobrej roboty i nie bądź już taki skromny. Wiesz dlaczego warto ten soft rozwijać? Bo działa on jako niezależny termostat nawet po utracie połączenia z serwerem. a teraz wyobraż sobie podłączenie urządzenie grzejącego i awarii cloud-a....mogłoby być gorąco... a na Twoim sofcie urządzenie przy zadanej temperaturze się wyłączy...krycha88 wrote: Mon Oct 05, 2020 5:58 pm Nie ma najmniejszego sensu brnąć w rozwijanie tego softu jest oparty na starej bibliotece, trzeba poczekać na pojawienie się dedykowanego kanału dla termostatu - ma być podobno jeszcze w tym roku.
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Bardziej chodziło o to, że czekamy teraz na kanał do obsługi termostatów i na nim zostanie zrobiony nowy soft dla termostatów.tijo wrote: Tue Oct 06, 2020 6:23 pm@krycha88 mimo że jesteś autorem tego softu to bzdury piszesz. Odwaliłeś kawał dobrej roboty i nie bądź już taki skromny. Wiesz dlaczego warto ten soft rozwijać? Bo działa on jako niezależny termostat nawet po utracie połączenia z serwerem. a teraz wyobraż sobie podłączenie urządzenie grzejącego i awarii cloud-a....mogłoby być gorąco... a na Twoim sofcie urządzenie przy zadanej temperaturze się wyłączy...krycha88 wrote: Mon Oct 05, 2020 5:58 pm Nie ma najmniejszego sensu brnąć w rozwijanie tego softu jest oparty na starej bibliotece, trzeba poczekać na pojawienie się dedykowanego kanału dla termostatu - ma być podobno jeszcze w tym roku.
Aktualnie to workaround na hackach
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
dzikusk
ale extra. A jakie jeszcze będą nowości do końca roku?
Mój czujnik pogodowy
https://krasnikgorny.aqi.eco/pl
https://krasnikgorny.aqi.eco/pl
-
tijo
- Been thanked: 1 time
jaki ja durny jestem.....ehhhklew wrote: Wed Oct 07, 2020 7:56 amBardziej chodziło o to, że czekamy teraz na kanał do obsługi termostatów i na nim zostanie zrobiony nowy soft dla termostatów.tijo wrote: Tue Oct 06, 2020 6:23 pm@krycha88 mimo że jesteś autorem tego softu to bzdury piszesz. Odwaliłeś kawał dobrej roboty i nie bądź już taki skromny. Wiesz dlaczego warto ten soft rozwijać? Bo działa on jako niezależny termostat nawet po utracie połączenia z serwerem. a teraz wyobraż sobie podłączenie urządzenie grzejącego i awarii cloud-a....mogłoby być gorąco... a na Twoim sofcie urządzenie przy zadanej temperaturze się wyłączy...krycha88 wrote: Mon Oct 05, 2020 5:58 pm Nie ma najmniejszego sensu brnąć w rozwijanie tego softu jest oparty na starej bibliotece, trzeba poczekać na pojawienie się dedykowanego kanału dla termostatu - ma być podobno jeszcze w tym roku.
Aktualnie to workaround na hackach![]()
-
srdz
co to znaczy, że czekamy na kanał do obsługi termostatów ?klew wrote: Wed Oct 07, 2020 7:56 amBardziej chodziło o to, że czekamy teraz na kanał do obsługi termostatów i na nim zostanie zrobiony nowy soft dla termostatów.tijo wrote: Tue Oct 06, 2020 6:23 pm@krycha88 mimo że jesteś autorem tego softu to bzdury piszesz. Odwaliłeś kawał dobrej roboty i nie bądź już taki skromny. Wiesz dlaczego warto ten soft rozwijać? Bo działa on jako niezależny termostat nawet po utracie połączenia z serwerem. a teraz wyobraż sobie podłączenie urządzenie grzejącego i awarii cloud-a....mogłoby być gorąco... a na Twoim sofcie urządzenie przy zadanej temperaturze się wyłączy...krycha88 wrote: Mon Oct 05, 2020 5:58 pm Nie ma najmniejszego sensu brnąć w rozwijanie tego softu jest oparty na starej bibliotece, trzeba poczekać na pojawienie się dedykowanego kanału dla termostatu - ma być podobno jeszcze w tym roku.
Aktualnie to workaround na hackach![]()
dzięki z góry