Fakro - zaproszenie do testów bramki
-
Też chętnie przetestuję, posiadam 2 markizy AMZ Solar Z-Wave z dedykowanym kontrolerem ZWPSA4
-
Witam.
Właśnie na to czekalem. I się doczekałem.
Mam 8 okien dachowych Fakro z z-wave.
Sterowniki oświetlenia zamel supla, sterowniki rolet zamel supla.
W ciągłym planie rozbudowy.
Supla do okien Fakro to strzał w 10.
Liczę na możliwość przetestowania.
Właśnie na to czekalem. I się doczekałem.
Mam 8 okien dachowych Fakro z z-wave.
Sterowniki oświetlenia zamel supla, sterowniki rolet zamel supla.
W ciągłym planie rozbudowy.
Supla do okien Fakro to strzał w 10.
Liczę na możliwość przetestowania.
-
Tak Informacyjnie... na dzień dzisiejszy do konfiguracji bramki potrzebny jest smartfon z Androidem. Wkrótce konfigurator z-wave będzie dostępny również w aplikacji na iOS.
-
Chętny na testy. Okna Fakro + rolety i
Mój czujnik pogodowy
https://krasnikgorny.aqi.eco/pl
https://krasnikgorny.aqi.eco/pl
-
Zgłaszam chęć testów.
Mam pomysł na montaż kilku czujników bateryjnych oraz sterowanie słownikiem w oknie dachowym fakro na strychu
Mam pomysł na montaż kilku czujników bateryjnych oraz sterowanie słownikiem w oknie dachowym fakro na strychu
11xSRW-01, 1x Sonoff mini schodowy, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, 1xSonoff Dual, czujnik poczty w skrzynce DIY, 1x Loratap roletowy (test trwa), 1x MiniTiger (test trwa), 1 x zawór wody BQ05 DIY
-
Chciałem się zapytać bo nie znam się aż tak acz kolwiek jestem sobie wstanie przerobić różnego rodzaju sonoffy i zbudować od podstaw różne moduły WiFi ale do czego zmierzam, czy dobrze rozumiem że za pośrednictwem tej bramki mogę sterować urządzeniami które działają tylko i wyłącznie po RF-ie 433 lub 868 MHz ? tj. różnego rodzaju piloty, czujniki, głowice, gniazdka sterowane pilotem, czujki okienne, czujki alarmowe itp. ?
-
-
-
Dziękuję Przemku. Gdzieś to przeoczyłem.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
NIE zgłaszam się do testów gdyż jeszcze nie mam nic na Z-Wave, ale jak przeczytałem temat wątku to mam mieszane uczucia.
8 kanałów?
Rozumiem, że to tylko chwilowe ograniczenie po stronie software/firmware?
Kiedyś (jak już będziecie to mieć sprawdzone) planuję zamontować we wszystkich oknach w domu czujniki otwarcia, które zdaje się też można kupić z wersji z transmisją Z-Wave i jakoś nie wyobrażam sobie, żeby montować kilka bramek, bo jedna obsługuje tylko 8 czujników...
8 kanałów?
Rozumiem, że to tylko chwilowe ograniczenie po stronie software/firmware?
Kiedyś (jak już będziecie to mieć sprawdzone) planuję zamontować we wszystkich oknach w domu czujniki otwarcia, które zdaje się też można kupić z wersji z transmisją Z-Wave i jakoś nie wyobrażam sobie, żeby montować kilka bramek, bo jedna obsługuje tylko 8 czujników...