Czyli te co linkowalem wyżej może być lipa nie mają ESP? Chociaż w ogłoszeniu nic nie piszą o dodatkowej bramce do zadziałania.
Nic trudno zamówiłem je zobaczę co to przyjdzie.
SmartHome od Lidla
-
Lucas
Niekoniecznie. Możesz sparować je z oryginalną aplikacją i używać ich np. z GH lub Alexa. Te, które ja podałem kosztują średnio 35 zł, a sprawdzają się dobrze. Mają kształt zwykłej żarówki, więc ładnie wyglądają w lampie. Gdzieś czytałem, że wgrywają do nich Tasmotę, to może i Suplę też kiedyś się wgraZibi wrote: Sun Dec 06, 2020 6:58 pm Czyli te co linkowalem wyżej może być lipa nie mają ESP? Chociaż w ogłoszeniu nic nie piszą o dodatkowej bramce do zadziałania.
Nic trudno zamówiłem je zobaczę co to przyjdzie.
O sprzęcie z Lidla tym na Zigbee też piszą, że można go podłączyć do bramki z Ikei i sterować przez GH lub Alexę, bo przez aplikację z Ikei się nie da. Mam bramkę z Ikei, to może kiedyś kupię jakieś gniazdko z Lidla i sprawdzę.
-
Zibi
Dzięki za odp jestem ciekaw jak przyjdą będę się bawił. Jakby pojawiła się w nich supla to całkiem wypas 
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Bramek do ZigBee jest trochę dostępnych. Są też gotowe projekty w stylu zigbee2mqtt. Coś w stylu Conbee podłączone do rpi i można szaleć
.
Mam kilka gniazdek, termometrów/kontaktronów po zigbee i chętnie bym to do Supli przerzucił.
Mam kilka gniazdek, termometrów/kontaktronów po zigbee i chętnie bym to do Supli przerzucił.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
No ja mam właśnie jedno gniazdko, plus bramkę bez WiFi... i brak czasu aby pokombinować jak to spiąć z Suplą...klew wrote: Tue Dec 08, 2020 12:52 pm Mam kilka gniazdek, termometrów/kontaktronów po zigbee i chętnie bym to do Supli przerzucił.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
Zibi
Moja zamówiona żarówka wifi przyszła.
Dla mnie rewelacja wszystko działa zmiany kolorów, biały, sciemnianie, nawet są sceny gdzie mamy do wyboru sporo opcji czy żarówka sama ma mrugać, zmieniać kolory itp, fajny bajer na oświetlenie świąteczne, harmonogramy, szybkie udostępnianie drugiej osobie. Kurde i to bez zbędnej elektroniki za jedyne 40zl wkręcasz i działa.
Dla mnie rewelacja wszystko działa zmiany kolorów, biały, sciemnianie, nawet są sceny gdzie mamy do wyboru sporo opcji czy żarówka sama ma mrugać, zmieniać kolory itp, fajny bajer na oświetlenie świąteczne, harmonogramy, szybkie udostępnianie drugiej osobie. Kurde i to bez zbędnej elektroniki za jedyne 40zl wkręcasz i działa.
-
Zibi