GUI Generic

klaps425

Witam,
Czy w ustawieniach musi zostać podane hasło do Wifi? Jest możliwość skonfigurowania dostepu do punktu bez hasła?
Pozdrawiam
Michał
dydyrydy

Poratujcie proszę podpowiedzią co i do czego są dwa pliki: GUI-GenericUpdater.bin oraz GUI-Generic.bin. Od wczoraj powoli zmieniam na swoich Sonoffach z Multiboard na GUI i wszystko jest OK, ale wgrywam tylko jeden plik GUI-Generic.bin. Po nazwie domyślam się, że drugi służy do aktualizacji, ale co i jak i kiedy go wgrać to już nie wiem. W pierwszym poście w OTA nie jest dla mnie zbyt jasno i stąd prośba o pomoc :-)
Z góry dziękuję.
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

krycha88 wrote: Tue Dec 08, 2020 8:43 pm ale zmienny jesteś :lol: wszystko i tak docelowo ląduje w jednym miejscu ;)
Sam zaproponowałeś jak pojawiły się u mnie problemy. Poza tym fakt, wszystko ląduje w jednym miejscu, ale czasem ze sporym opóźnieniem...
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
krycha88
Been thanked: 5 times

dydyrydy wrote: Tue Dec 08, 2020 9:00 pm Poratujcie proszę podpowiedzią co i do czego są dwa pliki: GUI-GenericUpdater.bin oraz GUI-Generic.bin. Od wczoraj powoli zmieniam na swoich Sonoffach z Multiboard na GUI i wszystko jest OK, ale wgrywam tylko jeden plik GUI-Generic.bin. Po nazwie domyślam się, że drugi służy do aktualizacji, ale co i jak i kiedy go wgrać to już nie wiem. W pierwszym poście w OTA nie jest dla mnie zbyt jasno i stąd prośba o pomoc :-)
Z góry dziękuję.
On służy do aktualizacji oprogramowania 2 etapowego. Najpierw wygrywasz GUI-GenericUpdater.bin później docelowy soft. Jest to obejście dla kompilacji 1MB gdzie jest za mało pamięci aby wgrać soft bezpośrednio.
https://gui-generic-builder.supla.io/
dydyrydy

Czyli po prostu po kolei wgrywam te pliki po sobie i wszystko na tych samych ustawieniach?
krycha88
Been thanked: 5 times

dydyrydy wrote: Tue Dec 08, 2020 9:46 pm Czyli po prostu po kolei wgrywam te pliki po sobie i wszystko na tych samych ustawieniach?
Jeżeli przechodzisz z innego softu to wygrywasz GUI-Generic.bin
https://gui-generic-builder.supla.io/
dydyrydy

Miałem multiboard, ale wgrałem blank i potem GUI-Generic.bin i wszystko śmiga. Czyli chyba dobrze
:-)?
Gang

Tak jest ok.
Updatera musiałbyś użyć jakbyś np przez wifi wgrywał soft, ale jak masz możliwość od razu wgrywać docelowego\pelnego gui, to go wgrywaj i się nie przejmuj ;)
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
dydyrydy

No i git. Dziękuję Wam za pomoc i rozjaśnienie tematu.
tcp

Chłopaki dam rady na tym odpalić Sonoff SV + 2xDS ?

Return to “GUI Generic”