Witam,
Czy w ustawieniach musi zostać podane hasło do Wifi? Jest możliwość skonfigurowania dostepu do punktu bez hasła?
Pozdrawiam
Michał
GUI Generic
-
dydyrydy
Poratujcie proszę podpowiedzią co i do czego są dwa pliki: GUI-GenericUpdater.bin oraz GUI-Generic.bin. Od wczoraj powoli zmieniam na swoich Sonoffach z Multiboard na GUI i wszystko jest OK, ale wgrywam tylko jeden plik GUI-Generic.bin. Po nazwie domyślam się, że drugi służy do aktualizacji, ale co i jak i kiedy go wgrać to już nie wiem. W pierwszym poście w OTA nie jest dla mnie zbyt jasno i stąd prośba o pomoc 
Z góry dziękuję.
Z góry dziękuję.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Sam zaproponowałeś jak pojawiły się u mnie problemy. Poza tym fakt, wszystko ląduje w jednym miejscu, ale czasem ze sporym opóźnieniem...krycha88 wrote: Tue Dec 08, 2020 8:43 pm ale zmienny jesteśwszystko i tak docelowo ląduje w jednym miejscu
![]()
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
krycha88
- Been thanked: 5 times
On służy do aktualizacji oprogramowania 2 etapowego. Najpierw wygrywasz GUI-GenericUpdater.bin później docelowy soft. Jest to obejście dla kompilacji 1MB gdzie jest za mało pamięci aby wgrać soft bezpośrednio.dydyrydy wrote: Tue Dec 08, 2020 9:00 pm Poratujcie proszę podpowiedzią co i do czego są dwa pliki: GUI-GenericUpdater.bin oraz GUI-Generic.bin. Od wczoraj powoli zmieniam na swoich Sonoffach z Multiboard na GUI i wszystko jest OK, ale wgrywam tylko jeden plik GUI-Generic.bin. Po nazwie domyślam się, że drugi służy do aktualizacji, ale co i jak i kiedy go wgrać to już nie wiem. W pierwszym poście w OTA nie jest dla mnie zbyt jasno i stąd prośba o pomoc
Z góry dziękuję.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
dydyrydy
Czyli po prostu po kolei wgrywam te pliki po sobie i wszystko na tych samych ustawieniach?
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Jeżeli przechodzisz z innego softu to wygrywasz GUI-Generic.bindydyrydy wrote: Tue Dec 08, 2020 9:46 pm Czyli po prostu po kolei wgrywam te pliki po sobie i wszystko na tych samych ustawieniach?
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
dydyrydy
Miałem multiboard, ale wgrałem blank i potem GUI-Generic.bin i wszystko śmiga. Czyli chyba dobrze
?
-
Gang
Tak jest ok.
Updatera musiałbyś użyć jakbyś np przez wifi wgrywał soft, ale jak masz możliwość od razu wgrywać docelowego\pelnego gui, to go wgrywaj i się nie przejmuj
Updatera musiałbyś użyć jakbyś np przez wifi wgrywał soft, ale jak masz możliwość od razu wgrywać docelowego\pelnego gui, to go wgrywaj i się nie przejmuj
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
dydyrydy
No i git. Dziękuję Wam za pomoc i rozjaśnienie tematu.
-
tcp
Chłopaki dam rady na tym odpalić Sonoff SV + 2xDS ?