Unfortunately, I don't know where to check itelmaya pisze: ↑śr sty 13, 2021 5:27 pmcheck with the seller before buying to be sure it is based on ESPmichal188 pisze: ↑śr sty 13, 2021 4:56 pmI understood correctly the older version had esp ?npelmaya pisze: ↑śr sty 13, 2021 1:03 pm
I'm afraid that one doesn't have ESP8266
by the images it corresponds to this one that is incompatible with Supla viewtopic.php?p=76434#p76434
28,85 zł 32%OFF | EARYKONG WiFi inteligentny czujnik wycieku wody przepełnienie powodzi wycieku powiadomienia kompatybilny z Tuyasmart inteligentne życie pilot aplikacji Monitor
https://a.aliexpress.com/_B0nVAX
czujnik skrzynki pocztowej
Widzę, że skorzystałeś z podpowiedzi co do wykorzystania tego urządzenia 
Edition:
Ja widzę ten czujnik w zastosowaniu przy zbiorniku na nieczystości (szamba).
Do wolnych GPIO podłączyć jeszcze ze dwie sondy lub inny czujnik odległości lub ciśnienia co zrobił elmaya, a w programie dać funkcję wybudzania i usypiania z interwałem czasowym od 2 do 6 pomiarów dziennie. Tylko przy czujnikach odległości lub ciśnienia potrzebny byłby, kanał który po wyłączeniu czujnika pamiętał by wysłany pomiar.

Edition:
Ja widzę ten czujnik w zastosowaniu przy zbiorniku na nieczystości (szamba).
Do wolnych GPIO podłączyć jeszcze ze dwie sondy lub inny czujnik odległości lub ciśnienia co zrobił elmaya, a w programie dać funkcję wybudzania i usypiania z interwałem czasowym od 2 do 6 pomiarów dziennie. Tylko przy czujnikach odległości lub ciśnienia potrzebny byłby, kanał który po wyłączeniu czujnika pamiętał by wysłany pomiar.
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2021 10:17 pm przez dobo, łącznie zmieniany 1 raz.
Faktycznie od wakacji kiedy @Elmaya osuplował ten moduł trochę czasu minęło i w sprzedaży są już raczej nowsze wersje bez ESP na pokładzie.
Bardzo proszę ewentualnych chętnych o dokładne sprawdzenie przed ewentualnym zakupem.
Stara wersja ma diodę w obudowie w postaci "kropeczki" (jak na moim zdjęciu) - nowa wersja moduły ma diodę na obudowie w postaci "lezki" (przypomina to też "usmiech")
Nowa wersja się NIE NADAJE - nie ma ESP ( a szkoda).
Moze znajdziemy inny tego typu moduł i nam go znowu @Elmaya osupluje.
Ja po odkryciu wirtualnych kanałów ruszam z tematami które leżały - czujniki otwarcia drzwi i okien (mam jeszcze 5 starych modułow)
Bardzo proszę ewentualnych chętnych o dokładne sprawdzenie przed ewentualnym zakupem.
Stara wersja ma diodę w obudowie w postaci "kropeczki" (jak na moim zdjęciu) - nowa wersja moduły ma diodę na obudowie w postaci "lezki" (przypomina to też "usmiech")
Nowa wersja się NIE NADAJE - nie ma ESP ( a szkoda).
Moze znajdziemy inny tego typu moduł i nam go znowu @Elmaya osupluje.
Ja po odkryciu wirtualnych kanałów ruszam z tematami które leżały - czujniki otwarcia drzwi i okien (mam jeszcze 5 starych modułow)
11xSRW-01, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, 1xSonoff Dual
Ten moduł jak i zwykły z zastosowaniem MCP23017 można fajnie wykorzystać do tego co napisałeś.
Jeśli mamy pociągnięte kable do okien i drzwi ale jeszcze nie mamy alarmu (czytaj ja

Gdyby ktos szukal to model ktory @elmaya osuplowal....jest dostepny tutaj
29,09 zł 32%OFF | EARYKONG WiFi inteligentny czujnik wycieku wody przepełnienie powodzi wycieku powiadomienia kompatybilny z Tuyasmart inteligentne życie pilot aplikacji Monitor
https://a.aliexpress.com/_B1L2U1
Przynajmniej tak samo wyglada na zdjeciach. Zawsze mozna majfrenda zapytac czy to model 2019 czy nowy 2020.
29,09 zł 32%OFF | EARYKONG WiFi inteligentny czujnik wycieku wody przepełnienie powodzi wycieku powiadomienia kompatybilny z Tuyasmart inteligentne życie pilot aplikacji Monitor
https://a.aliexpress.com/_B1L2U1
Przynajmniej tak samo wyglada na zdjeciach. Zawsze mozna majfrenda zapytac czy to model 2019 czy nowy 2020.
11xSRW-01, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, 1xSonoff Dual
witam, podepnę się pod temat bo mnie dość mocno zaciekawił,
U mnie tematyka jest taka:
posiadam mieszkanie oddalone o kilka km od obecnego miejsca zamieszkania i tam przychodzi 99,9% korespondencji - niestety musze fatygować się co kilka dni podjechać i zerkać do skrynki czy coś jest, wpadłem na pomysł (i tu poprosze o sugestie i pomoc), jak stworzyć informację o liście w srodku skoro czujnik działa jako NO/NC to zmieni nam się stan "chwilowo" myśle o tym jak ogarnąc by np. 1 styk otwarcia klapki dawał impuls stały, a otwarcie skrzynki kluczem resetowało by stan obecnosci listu.
posiadam mieszkanie oddalone o kilka km od obecnego miejsca zamieszkania i tam przychodzi 99,9% korespondencji - niestety musze fatygować się co kilka dni podjechać i zerkać do skrynki czy coś jest, wpadłem na pomysł (i tu poprosze o sugestie i pomoc), jak stworzyć informację o liście w srodku skoro czujnik działa jako NO/NC to zmieni nam się stan "chwilowo" myśle o tym jak ogarnąc by np. 1 styk otwarcia klapki dawał impuls stały, a otwarcie skrzynki kluczem resetowało by stan obecnosci listu.
Jak dla mnie to przesuniecie palcem po ekranie i skasowanie notyfikacji o nowej poczcie nie jest specjalnie upierdliwe
masz tu w zasadzie gotowe rozwiazanie. O ile masz tam wifi.
- Załączniki
-
- Screenshot_20210123-193818_SUPLA .jpg (273.19 KiB) Przejrzano 130 razy
-
- Screenshot_20210123-193713_SUPLA .jpg (278.02 KiB) Przejrzano 131 razy
W tym poście viewtopic.php?p=81935#p81935 masz kod dla 2 kontaktronów + czujnik BME280warma pisze: ↑sob sty 23, 2021 3:36 pmwitam, podepnę się pod temat bo mnie dość mocno zaciekawił,
Działa to tak jak chciałbyś -> otwarcie klapki informacja o liście, otwarcie skrzynki powoduje reset informacji.
Czyli umieszczasz kontaktrony w odpowiednich miejscach w skrzynce i masz to co chciałeś.
Mi.poszlo dopiero jak sie podpialem bezposrednio do ukladu tywe3s.
Na tych pinach tak jak masz podlsczone tez mi sie nie chcial flashowac.
Na tych pinach tak jak masz podlsczone tez mi sie nie chcial flashowac.