Supla na Sonoff jednokanałowy z czujnikiem temperatury
-
[email protected]
aby mieć termometr i kontrakton do podłączenia
-
[email protected]
jeżeli się da przeprogramować Sonofa by były dostępne 3 ikony w Supli to czy mogę zamówić wykonanie takiej usługi odpłatnie, ewentualnie u kogo?
-
Zybi
Jak dobrze Cię zrozumiałem chcesz w sonoff-ie mieć (w grę wchodzi sonoff 5-pinowy):[email protected] wrote: Wed Apr 12, 2017 5:23 pm jeżeli się da przeprogramować Sonofa by były dostępne 3 ikony w Supli to czy mogę zamówić wykonanie takiej usługi odpłatnie, ewentualnie u kogo?
1. typowe załączanie przekaźnika włącz/wyłącz (jak socket, lightswitch)
2. czujnik otwarcia
3. czujnik temperatury
Powiedz mi tylko jeszcze jaki ma być stan ikonki przy rozwartych stykach na porcie czujnika: otwarta czy zamknięta, bowiem pojęcie NO i NC jest względne, szczególnie gdy mamy jeszcze do wyboru pull-up lub pull-down na porcie.
-
[email protected]
przy rozwartych wtykach ma być otwarty, a przy zamkniętych zamknięty - czujnik kontraktonowy do okien
-
Zybi
Proszę bardzo - szczegóły w pliku readme.txt w paczce *.rar
https://github.com/zchmielak/ESP8266/bl ... 2.0_p5.rar
https://github.com/zchmielak/ESP8266/bl ... 2.0_p5.rar
-
[email protected]
Rozumiem że do czujnika otwarcia wykorzystuje 2 piny pozostałe. Z pięciu pinów wykorzystałem już 3 na termometr.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Zybi
Na Twoim rysunku termometr jest niepoprawnie podpięty. Kabelek DATA należy podłączyć do GPIO3 (RX), czyli następny za kabelkiem czerwonym.[email protected] wrote: Thu Apr 13, 2017 6:20 am Rozumiem że do czujnika otwarcia wykorzystuje 2 piny pozostałe. Z pięciu pinów wykorzystałem już 3 na termometr.
Natomiast do tego pinu co był podłączony właśnie kabelek DATA termometru należy podłączyć czujnik. Jest to tzw "piąty" pin, czyli GPIO14.
Na "jotpegu" z pinologią, który jest w paczce rar masz jeszcze opisane dodatkowe piny z GND i +3,3V, które możesz wykorzystać do okablowania czujnika.
-
[email protected]
trochę obawiam się tego programowania, Supli - a czy mogę zakupić u Ciebie gotowe zaprogramowane?