Witam,
Mam prośbę o sprawdzenie czy dobrze dobrze podłączyłem Zamel MEW 01 ponieważ energia zwrócona jest tylko 1.5kw zaś produkcja fotowoltaiki 20 kw. Mój schemat rozdzielni.
Zamel MEW 01
-
Rado17
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Przekładniki przed różnicówkę.
Sprawdź multimetrem pokrycie faz zasilających z mierzonymi.
Jak juz przeniesiesz przekładniki to sprawdź czy w nocy masz energię czynna na plusie czy minusie.
viewtopic.php?p=75073#p75073
Jak juz przeniesiesz przekładniki to sprawdź czy w nocy masz energię czynna na plusie czy minusie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
tprzemko
Witam
Jeśli dobrze interpretuje Twój "schemat", to masz przekładniki w złym miejscu umieszczone, oraz coś pomieszane w podłączeniu. W takiej pozycji przekładników mewka nie widzi fotowoltaiki, a co zarazem nie może rejestrować energii oddawanej.
Pozdrawiam
Jeśli dobrze interpretuje Twój "schemat", to masz przekładniki w złym miejscu umieszczone, oraz coś pomieszane w podłączeniu. W takiej pozycji przekładników mewka nie widzi fotowoltaiki, a co zarazem nie może rejestrować energii oddawanej.
Pozdrawiam
-
Rado17
Możesz mi bardziej wytłumaczyć jak zmierzyć te pokrycie faz multimetrem bo próbowałem ale raczej źlepzygmunt wrote: Fri Mar 05, 2021 2:31 pm Przekładniki przed różnicówkę.