ESP8266 Primary GUI - Termostat
-
Maxio
wgrałem soft Primary_GUI_thermostat do esp8266-01s i mam 2x termometr oraz czujniki a brakuje mi przekaźnika.
-
Patryk
To wgraj do np: wemos-a D1 mini i będziesz mieć.
-
Patryk
Przeczytaj ( uważnie ) pierwszy post z pierwszej strony.
-
Maxio
przeczytałem i wgrałem i nie mam przekaźnika ,możesz mi wskazać w którym miejscu się znajduje w kodzie lub ewentualnie jak potrafisz możesz pomóc mi go dopisać?
-
Patryk
Przed chwilą pobrałem:
viewtopic.php?p=58141#p58141
Wgrałem do wemos-a d1 mini i wszystko jest ok.
Gpio ustawisz w konfiguracji w/g własnych preferencji.
Wstępnie jest ustawione dla Sonoff-a Basic.
Zobacz 5 ostatnich pozycji.
viewtopic.php?p=58141#p58141
Wgrałem do wemos-a d1 mini i wszystko jest ok.
Gpio ustawisz w konfiguracji w/g własnych preferencji.
Wstępnie jest ustawione dla Sonoff-a Basic.
Zobacz 5 ostatnich pozycji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Patryk
Rzut z konfiguracji.
Ja nie rozumiem, co Ty chcesz dopisywać, jak tu wszystko jest.
Ja nie rozumiem, co Ty chcesz dopisywać, jak tu wszystko jest.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Maxio
chodzi mi o to bym mógł na piecu ustawić np temp. 70oC jak spadnie o np 3oC to przekaznik załączy pompe, dodatkowo jak na zewnątrz spadnie temperatura do np 10oC to uruchomi się piec czyli podajnik , w/w aplikacja jest super ale jak ona działa czy włączy się przekaźnik po przekroczeniu zadanej temperatury ?
-
rav20
U mnie soft wgrany do Sonofa SV i działa bez zarzutów.
Z założenia przekaźnik jest sterowany 1 termometrem. Pozostałe czujniki są tylko do odczytu.
Przy konfiguracji ponazywaj sobie odpowiednio kanały, bo na początku też nie za bardzo orientowałem się co do czego.
U mnie wygląda to tak:
Z założenia przekaźnik jest sterowany 1 termometrem. Pozostałe czujniki są tylko do odczytu.
Przy konfiguracji ponazywaj sobie odpowiednio kanały, bo na początku też nie za bardzo orientowałem się co do czego.
U mnie wygląda to tak:
-
dzikusk
Chciałbym sterować pompą podłogówki tak, aby załączała się przy pracy pieca min 45 i grzała aż do osiągnięcia na powrocie podłogówki 31 stopni (kanał 4) z możliwością zmiany tej temp z aplikacji Jak to dobrze ustawić? Screen koich kanałów poniżej.
Mój czujnik pogodowy
https://krasnikgorny.aqi.eco/pl
https://krasnikgorny.aqi.eco/pl