Mew-01 lite, czy to poprawne wyniki?

dartek

Witam
Zainstalowałem mew-01 Lite, zastanawiam się czy te wartości ujemne tj moc bierna i kąt fazowy to poprawne wskazanie? Zmieniałem też kolejność przewodów, ale wartości ujemne wciąż występują.
Image
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
dartek

Moc czynna dodatnia, wartości prawidłowe, przekładniki poprawnie założone na odpowiednie kable fazowe.
Dlaczego więc kąt fazowy jest ujemny?
Czy kolejność podłączenia faz ma znaczenie, bo nie mam pewności, która to L1 L2 L3?
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

dartek wrote: Tue Apr 11, 2023 10:10 am Moc czynna dodatnia, wartości prawidłowe, przekładniki poprawnie założone na odpowiednie kable fazowe.
Czy kolejność podłączenia faz ma znaczenie, bo nie mam pewności, która to L1 L2 L3?
Kąt fazowy jest na minusie ponieważ moc bierna w twoim przypadku to moc bierna indukcyjna.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
pzygmunt
Been thanked: 59 times

W najnowszej wersji aplikacji (Android) moc bierna jest prezentowana jako moc bierna indukcyjna i pojemnościowa.
Zaktualizuj aplikacji oraz MEW-a
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

dartek wrote: Tue Apr 11, 2023 10:10 am Moc czynna dodatnia, wartości prawidłowe, przekładniki poprawnie założone na odpowiednie kable fazowe.
Kolejność podłączenia faz nie ma znaczenia. Kluczowe natomiast jest aby faza podłączona do V1 odpowiadała fazie z przekładnika I1 (oraz analogicznie dla pozostałych faz).

Moc bierna może być dodatnia lub ujemna (kąt fazowy również) i zależy to od charakterystyki obciążenia, czyli od tego jakie urządzenia masz w domu podłączone.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “ZAMEL MEW-01”