⚙ [TO DO] Co chcielibyście jeszcze dodać do GUI-Generic? ☕

krycha88
Been thanked: 5 times

krycha88 wrote: Mon Mar 14, 2022 3:50 pm
Pietras81 wrote: Mon Mar 14, 2022 3:46 pm Tak jestem pewien. Ja soft mam wgrany do żarówki hykker 9w Nie mam dodatkowego modulu. Zarowka jest zamiast zwykłej żarówki. Pod włącznikiem mam tzn. puszkę.
Przed startem ESP jest 1s opóźnienie, nie ma innych opóźnień a na pewno nie łączenie z wifi :)
Zlikwidowałem to opóźnienie.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Duch__
Been thanked: 6 times

krycha88 wrote: Wed Mar 16, 2022 2:24 pm Zlikwidowałem to opóźnienie.
I teraz to jest różnica :D. Światło zapala się w ciągu < 1s, a to ze względu że najpierw musi u mnie zasilacz w lampie wystartować.

Dziękuję! :D :D :D
LakiLuck

Czy jest możliwość przesyłania do Supla dowolnych danych i ich odczyt w aplikacji + przypisanie dla zmiennej jednostki. np. przepływ w l/min, temperatura w st Celsjusza, moc w KW itd? Dokładnie chodzi o to, że przez NodeMCU odczytuję dane z innego urządzenia po RS232 i chciałbym po przetworzeniu te dane wyświetlić w SUPLA. Jest taka możliwość (zmienne różnego typu, tzn. Integer, Float, bool )?
kurus

Gdzie znajdę historie zmian jakie wprowadza każda aktualizacja GG bo widzę że są dość często.
krycha88

kurus wrote: Fri Mar 18, 2022 7:34 am Gdzie znajdę historie zmian jakie wprowadza każda aktualizacja GG bo widzę że są dość często.
https://github.com/krycha88/GUI-Generic/commits/master
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

LakiLuck wrote: Fri Mar 18, 2022 7:14 am Czy jest możliwość przesyłania do Supla dowolnych danych i ich odczyt w aplikacji + przypisanie dla zmiennej jednostki. np. przepływ w l/min, temperatura w st Celsjusza, moc w KW itd? Dokładnie chodzi o to, że przez NodeMCU odczytuję dane z innego urządzenia po RS232 i chciałbym po przetworzeniu te dane wyświetlić w SUPLA. Jest taka możliwość (zmienne różnego typu, tzn. Integer, Float, bool )?
Tak i nie.
Na pewno pytanie o to w wątku Gui Generic jest raczej nietrafione ;), bo GG to gotowiec, który konfigurujesz na stronie www, a do tego co opisałeś raczej musisz zrobić własną aplikację.

Różne wartości można przesyłać do Supli, ale aktualnie jesteśmy ograniczeni dostępną listą kanałów w Supli. Najczęściej ludzie za wytrych robią kanał temperatury, tylko wtedy przy jednostkach masz "stopnie C". W planach jest kanał pomiarowy ogólnego przeznaczenia, który będzie można dowolnie sobie skonfigurować, ale jeszcze go nie ma. Osobiście oczekuję, że w tym roku będzie dostępny, ale nie bierz tego za pewnik.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
LakiLuck

Klew, dziękuję za odpowiedź. Powiedz mi jeszcze proszę, czy wspominając o podpięciu się pod kanał temperatury masz na myśli połączenie przez gotowca generowanego w GUI czy modyfikują plik w ArduinoIDE? Sorry za pytanie, ale jestem trochę ,'zielony' w temacie...:(
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

LakiLuck wrote: Fri Mar 18, 2022 8:24 am Klew, dziękuję za odpowiedź. Powiedz mi jeszcze proszę, czy wspominając o podpięciu się pod kanał temperatury masz na myśli połączenie przez gotowca generowanego w GUI czy modyfikują plik w ArduinoIDE? Sorry za pytanie, ale jestem trochę ,'zielony' w temacie...:(
Jeśli chcesz wstawiać swoje dane odczytywywane po RS, to zakładam że sam tworzysz aplikację, która to odczytuje.
Na ESP8266 nie da się wgrać dwóch programów i nie da się tak po prostu odpalić dwie rzeczy i mieć nadzieję, że się jakoś dogadają.
Jak czytasz z RS i chcesz to wysłać do Supli, to musisz to odpowiednio zaprogramować. Samo GG nie ma opcji czytania z RS, także w GG tego bez sporych zmian nie zrobisz.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
miko1282
Has thanked: 1 time

miko1282 wrote: Fri Mar 11, 2022 11:26 am Była by możliwość dostania odczytu temperatury linkiem bezpośrednim, z innego serwera ? Brakuje mi tej opcji, najlepiej jakby ogólnie linki bezpośrednie (też sterowanie) działały między różnymi serwerami :D
Ponowię pytanie czy jest takowa możliwość :D ?
krycha88

miko1282 wrote: Sat Mar 19, 2022 12:25 am
miko1282 wrote: Fri Mar 11, 2022 11:26 am Była by możliwość dostania odczytu temperatury linkiem bezpośrednim, z innego serwera ? Brakuje mi tej opcji, najlepiej jakby ogólnie linki bezpośrednie (też sterowanie) działały między różnymi serwerami :D
Ponowię pytanie czy jest takowa możliwość :D ?
Tak jest, we własnej kompilacji ;)

Return to “GUI Generic”