Zlikwidowałem to opóźnienie.krycha88 wrote: Mon Mar 14, 2022 3:50 pmPrzed startem ESP jest 1s opóźnienie, nie ma innych opóźnień a na pewno nie łączenie z wifiPietras81 wrote: Mon Mar 14, 2022 3:46 pm Tak jestem pewien. Ja soft mam wgrany do żarówki hykker 9w Nie mam dodatkowego modulu. Zarowka jest zamiast zwykłej żarówki. Pod włącznikiem mam tzn. puszkę.![]()
⚙ [TO DO] Co chcielibyście jeszcze dodać do GUI-Generic? ☕
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
I teraz to jest różnica
Dziękuję!
-
LakiLuck
Czy jest możliwość przesyłania do Supla dowolnych danych i ich odczyt w aplikacji + przypisanie dla zmiennej jednostki. np. przepływ w l/min, temperatura w st Celsjusza, moc w KW itd? Dokładnie chodzi o to, że przez NodeMCU odczytuję dane z innego urządzenia po RS232 i chciałbym po przetworzeniu te dane wyświetlić w SUPLA. Jest taka możliwość (zmienne różnego typu, tzn. Integer, Float, bool )?
-
kurus
Gdzie znajdę historie zmian jakie wprowadza każda aktualizacja GG bo widzę że są dość często.
-
krycha88
https://github.com/krycha88/GUI-Generic/commits/masterkurus wrote: Fri Mar 18, 2022 7:34 am Gdzie znajdę historie zmian jakie wprowadza każda aktualizacja GG bo widzę że są dość często.
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Tak i nie.LakiLuck wrote: Fri Mar 18, 2022 7:14 am Czy jest możliwość przesyłania do Supla dowolnych danych i ich odczyt w aplikacji + przypisanie dla zmiennej jednostki. np. przepływ w l/min, temperatura w st Celsjusza, moc w KW itd? Dokładnie chodzi o to, że przez NodeMCU odczytuję dane z innego urządzenia po RS232 i chciałbym po przetworzeniu te dane wyświetlić w SUPLA. Jest taka możliwość (zmienne różnego typu, tzn. Integer, Float, bool )?
Na pewno pytanie o to w wątku Gui Generic jest raczej nietrafione
Różne wartości można przesyłać do Supli, ale aktualnie jesteśmy ograniczeni dostępną listą kanałów w Supli. Najczęściej ludzie za wytrych robią kanał temperatury, tylko wtedy przy jednostkach masz "stopnie C". W planach jest kanał pomiarowy ogólnego przeznaczenia, który będzie można dowolnie sobie skonfigurować, ale jeszcze go nie ma. Osobiście oczekuję, że w tym roku będzie dostępny, ale nie bierz tego za pewnik.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
LakiLuck
Klew, dziękuję za odpowiedź. Powiedz mi jeszcze proszę, czy wspominając o podpięciu się pod kanał temperatury masz na myśli połączenie przez gotowca generowanego w GUI czy modyfikują plik w ArduinoIDE? Sorry za pytanie, ale jestem trochę ,'zielony' w temacie...
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Jeśli chcesz wstawiać swoje dane odczytywywane po RS, to zakładam że sam tworzysz aplikację, która to odczytuje.LakiLuck wrote: Fri Mar 18, 2022 8:24 am Klew, dziękuję za odpowiedź. Powiedz mi jeszcze proszę, czy wspominając o podpięciu się pod kanał temperatury masz na myśli połączenie przez gotowca generowanego w GUI czy modyfikują plik w ArduinoIDE? Sorry za pytanie, ale jestem trochę ,'zielony' w temacie...![]()
Na ESP8266 nie da się wgrać dwóch programów i nie da się tak po prostu odpalić dwie rzeczy i mieć nadzieję, że się jakoś dogadają.
Jak czytasz z RS i chcesz to wysłać do Supli, to musisz to odpowiednio zaprogramować. Samo GG nie ma opcji czytania z RS, także w GG tego bez sporych zmian nie zrobisz.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
miko1282
- Has thanked: 1 time
Ponowię pytanie czy jest takowa możliwośćmiko1282 wrote: Fri Mar 11, 2022 11:26 am Była by możliwość dostania odczytu temperatury linkiem bezpośrednim, z innego serwera ? Brakuje mi tej opcji, najlepiej jakby ogólnie linki bezpośrednie (też sterowanie) działały między różnymi serwerami![]()
-
krycha88
Tak jest, we własnej kompilacjimiko1282 wrote: Sat Mar 19, 2022 12:25 amPonowię pytanie czy jest takowa możliwośćmiko1282 wrote: Fri Mar 11, 2022 11:26 am Była by możliwość dostania odczytu temperatury linkiem bezpośrednim, z innego serwera ? Brakuje mi tej opcji, najlepiej jakby ogólnie linki bezpośrednie (też sterowanie) działały między różnymi serwerami![]()
?