Błąd wersji protokołu

Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Można spróbować czy teraz działa, jeśli nie to nie był ten problem...
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
slavo_s2k

Goral64 wrote: Sun Sep 17, 2023 8:26 pm Można spróbować czy teraz działa, jeśli nie to nie był ten problem...
Niestety dalej to samo, testowałem jeszcze ze sonoff basic R2, identyczny problem
test2.jpg
nie ważne czy publiczny czy prywatny serwer w starszej wersji :(
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Załóż konto na beta-cloud i tam sprawdź czy się zarejestruje.
Nie wiem czy GG wypluwa na terminal wersje protokołu, ale jak masz swój serwer to w logach jest info w jakiej wersji protokołu łączy się klient.
Na oficjalnych serwerach jest proto v20 a na beta cloud v21
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
slavo_s2k

lesny8 wrote: Mon Sep 18, 2023 6:51 pm Załóż konto na beta-cloud i tam sprawdź czy się zarejestruje.
Nie wiem czy GG wypluwa na terminal wersje protokołu, ale jak masz swój serwer to w logach jest info w jakiej wersji protokołu łączy się klient.
Sprawdziłem i na beta łączy się bez problemu,
czy beta w pełni działa i mogę tam popodpinać urządzenia i potem przenieść na normalnego cloud-a jak protokół zostanie tam podniesiony?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

slavo_s2k wrote: Tue Sep 19, 2023 8:05 am
lesny8 wrote: Mon Sep 18, 2023 6:51 pm Załóż konto na beta-cloud i tam sprawdź czy się zarejestruje.
Sprawdziłem i na beta łączy się bez problemu,
czy beta w pełni działa i mogę tam popodpinać urządzenia i potem przenieść na normalnego cloud-a jak protokół zostanie tam podniesiony?
Używasz softu z termostatem, czy bez?

Jeśli z termostatem, to obecnie to będzie się łączyć wyłącznie z beta-cloud. Soft na innych serwerach też będzie to wspierał, ale dopiero jak wydamy oficjalnie wsparcie dla termostatów.

Natomiast nie powinieneś mieć tego błędu, gdy używasz softu bez teremostatów.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Możesz, Beta-Cloud jest pełnoprawnym serwerem, ale utworzony jest z przeznaczeniem do testów.
Jak już chłopaki (@Goral64, @krycha88) w GG ogarną, czemu generuje się im soft z najnowszą wersją protokołu, kiedy to nie powinien :roll: bo termostat cały czas jest w fazie testów i proto był podniesiony do v21 właśnie ze względu na wprowadzanie obsługi HVAC.
Swoją drogą, to dziwne, że nikt w tej sprawie więcej nie pisze, więc albo problem jest jednostkowy i występuje tylko u Ciebie, albo magia :lol:
Nie wiem czy czyściłeś flash przed wgraniem NOWO wygenerowanego firmware, po tym jak @Goral64 zajrzał po weekendzie.
Nie zaglądałem na githuba, nie wiem co zmieniali, tak tylko luźno w przerwie rozkminiam Twój problem ;)

PS. @Goral64 tło w builderze jest czarne :?
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

@slavo_s2k napisz co dokładnie zaznaczasz przy generowaniu softu spróbuję zreprodukować u siebie wieczorme.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

lesny8 wrote: Tue Sep 19, 2023 8:28 am PS. @Goral64 tło w builderze jest czarne :?
I tak ma być :)
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
slavo_s2k

robertklepacki94 wrote: Tue Sep 19, 2023 8:38 am @slavo_s2k napisz co dokładnie zaznaczasz przy generowaniu softu spróbuję zreprodukować u siebie wieczorme.
Może faktycznie tutaj jest problem, zawsze w ten sam sposób generuje, testowałem na SONOFF SV i Basic R2, wybieram rodzaj płytki i w 'STEROWANIE" włączam "Warunkowanie", "Pushover" oraz "Linki bezpośrednie", następnie wgrywam albo przez WWW albo przez ESP8266Flasher, zawsze zerując.
gui_builder.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88
Been thanked: 5 times

Goral64 wrote: Tue Sep 19, 2023 9:02 am
lesny8 wrote: Tue Sep 19, 2023 8:28 am PS. @Goral64 tło w builderze jest czarne :?
I tak ma być :)
Ale nie jest to czarny. Kolor o kodzie #171b24 jest głębokim odcieniem granatu lub granatowym odcieniem niebieskiego. Jest to kolor bardzo ciemny i stonowany, bliski czerni, ale z delikatnym odcieniem niebieskim. Można go opisać jako tajemniczy, elegancki i subtelny. To odcienie, które często stosowane są w projektach, które wymagają powagi, np. w projektach graficznych, projektach wnętrz, lub w odzieży, aby nadać jej elegancji i klasy. Kolor #171b24 ma również pewien chłodny ton, co sprawia, że może być kojarzony z nocy lub niebem po zachodzie słońca. Jest to odcień, który może być zarówno spokojny, jak i tajemniczy, w zależności od kontekstu, w jakim jest używany.

:lol:
https://gui-generic-builder.supla.io/

Return to “Pomoc”