Błąd wersji protokołu
-
slavo_s2k
Niestety dalej to samo, testowałem jeszcze ze sonoff basic R2, identyczny problem nie ważne czy publiczny czy prywatny serwer w starszej wersjiGoral64 wrote: Sun Sep 17, 2023 8:26 pm Można spróbować czy teraz działa, jeśli nie to nie był ten problem...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Załóż konto na beta-cloud i tam sprawdź czy się zarejestruje.
Nie wiem czy GG wypluwa na terminal wersje protokołu, ale jak masz swój serwer to w logach jest info w jakiej wersji protokołu łączy się klient.
Na oficjalnych serwerach jest proto v20 a na beta cloud v21
Nie wiem czy GG wypluwa na terminal wersje protokołu, ale jak masz swój serwer to w logach jest info w jakiej wersji protokołu łączy się klient.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
slavo_s2k
Sprawdziłem i na beta łączy się bez problemu,lesny8 wrote: Mon Sep 18, 2023 6:51 pm Załóż konto na beta-cloud i tam sprawdź czy się zarejestruje.
czy beta w pełni działa i mogę tam popodpinać urządzenia i potem przenieść na normalnego cloud-a jak protokół zostanie tam podniesiony?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Używasz softu z termostatem, czy bez?slavo_s2k wrote: Tue Sep 19, 2023 8:05 amSprawdziłem i na beta łączy się bez problemu,lesny8 wrote: Mon Sep 18, 2023 6:51 pm Załóż konto na beta-cloud i tam sprawdź czy się zarejestruje.
czy beta w pełni działa i mogę tam popodpinać urządzenia i potem przenieść na normalnego cloud-a jak protokół zostanie tam podniesiony?
Jeśli z termostatem, to obecnie to będzie się łączyć wyłącznie z beta-cloud. Soft na innych serwerach też będzie to wspierał, ale dopiero jak wydamy oficjalnie wsparcie dla termostatów.
Natomiast nie powinieneś mieć tego błędu, gdy używasz softu bez teremostatów.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Możesz, Beta-Cloud jest pełnoprawnym serwerem, ale utworzony jest z przeznaczeniem do testów.
Jak już chłopaki (@Goral64, @krycha88) w GG ogarną, czemu generuje się im soft z najnowszą wersją protokołu, kiedy to nie powinien
bo termostat cały czas jest w fazie testów i proto był podniesiony do v21 właśnie ze względu na wprowadzanie obsługi HVAC.
Swoją drogą, to dziwne, że nikt w tej sprawie więcej nie pisze, więc albo problem jest jednostkowy i występuje tylko u Ciebie, albo magia
Nie wiem czy czyściłeś flash przed wgraniem NOWO wygenerowanego firmware, po tym jak @Goral64 zajrzał po weekendzie.
Nie zaglądałem na githuba, nie wiem co zmieniali, tak tylko luźno w przerwie rozkminiam Twój problem
PS. @Goral64 tło w builderze jest czarne
Jak już chłopaki (@Goral64, @krycha88) w GG ogarną, czemu generuje się im soft z najnowszą wersją protokołu, kiedy to nie powinien
Swoją drogą, to dziwne, że nikt w tej sprawie więcej nie pisze, więc albo problem jest jednostkowy i występuje tylko u Ciebie, albo magia
Nie wiem czy czyściłeś flash przed wgraniem NOWO wygenerowanego firmware, po tym jak @Goral64 zajrzał po weekendzie.
Nie zaglądałem na githuba, nie wiem co zmieniali, tak tylko luźno w przerwie rozkminiam Twój problem
PS. @Goral64 tło w builderze jest czarne
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
slavo_s2k
Może faktycznie tutaj jest problem, zawsze w ten sam sposób generuje, testowałem na SONOFF SV i Basic R2, wybieram rodzaj płytki i w 'STEROWANIE" włączam "Warunkowanie", "Pushover" oraz "Linki bezpośrednie", następnie wgrywam albo przez WWW albo przez ESP8266Flasher, zawsze zerując.robertklepacki94 wrote: Tue Sep 19, 2023 8:38 am @slavo_s2k napisz co dokładnie zaznaczasz przy generowaniu softu spróbuję zreprodukować u siebie wieczorme.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Ale nie jest to czarny. Kolor o kodzie #171b24 jest głębokim odcieniem granatu lub granatowym odcieniem niebieskiego. Jest to kolor bardzo ciemny i stonowany, bliski czerni, ale z delikatnym odcieniem niebieskim. Można go opisać jako tajemniczy, elegancki i subtelny. To odcienie, które często stosowane są w projektach, które wymagają powagi, np. w projektach graficznych, projektach wnętrz, lub w odzieży, aby nadać jej elegancji i klasy. Kolor #171b24 ma również pewien chłodny ton, co sprawia, że może być kojarzony z nocy lub niebem po zachodzie słońca. Jest to odcień, który może być zarówno spokojny, jak i tajemniczy, w zależności od kontekstu, w jakim jest używany.
https://gui-generic-builder.supla.io/