Jak jest jeden termometr, to powinieneś go zapisać w "Main thermometer", a nie w "Aux thermometer".
Edytuję ten post, bo strasznie dużo się tego nazbierało!
Setki razy dzisiaj usuwałem, ustawiałem, fleszowałem,... i nasuwa mi się jeden wniosek; przed rejestracją urządzenia w w cloud-zie nie może ono być wcześniej zresetowane! Jeżeli był reset, to usuwało mi ustawienia termostatu. Czyli ustawiałem, zapisywałem i dopiero w tym momencie włączałem rejestrację na serwerze.
Wsparcie dla Termostatu
-
Gitman
Problem w tym że zapisuje w Main thermometer odświeżam i tego ustawienia tam nie ma. Próbowałem na różne sposoby i działać nie chce.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Aby ustawienia termostatu się zapisywały urządzenie musi być zarejestrowane i podłączone do clouda. Tutaj wątek w którym próbuję rozwiązać tą niedogodność. Do tej pory to działało po przechowywałem te informacje po swojej stronie od kilku dni są one przechowywane w configu termostatu.
viewtopic.php?p=163429#p163429
viewtopic.php?p=163429#p163429
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Gitman
Urządzenie jest zarejestrowane i podłączone do clouda jednak zapisanie ustawień czy to w Claude czy w konfiguracji urządzenia nic nie daje po odświeżeniu jest pusto tu i tu.
Samo urządzenie w Claude widnieje jako połączone i na tym koniec
-
kurus
Gitman wrote: Tue Oct 17, 2023 5:28 am Urządzenie jest zarejestrowane i podłączone do clouda jednak zapisanie ustawień czy to w Claude czy w konfiguracji urządzenia nic nie daje po odświeżeniu jest pusto tu i tu.
W niedziele klew mi odp że, jest jakieś błąd w cloud
klew wrote: Sun Oct 15, 2023 12:44 pmTo jest już poprawione po stronie cloud, tylko jeszcze nie jest wrzucone na betękurus wrote: Sun Oct 15, 2023 11:49 amUstawienia histerezy aktualizują się teraz pomiędzy cloud i urządzeniem niezależnie gdzie zmienimy je, ale zauważyłem że teraz nie idzie wyłączyć tego dodatkowego termometru, wyłączajac go w cloud czy urządzeniu po odświeżeniu jest wciąż przypisany tam termometr.krycha88 wrote: Sat Oct 14, 2023 1:24 pm Nie przechowuję już po stronie GG kanału termometru głównego, dodatkowego oraz histerezy teraz są one przechowywane tylko w Configu termostatu. To spowodowało, że teraz możecie określać te wartości po stronie urządzenia oraz zmieniać je w cloud. Ale jest też minus tej zmiany od teraz nie możecie przenosić w pliku config tych informacji między urządzeniami GG.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Tamten błąd dotyczył "czyszczenia" kanału termometru aux.kurus wrote: Tue Oct 17, 2023 5:53 amGitman wrote: Tue Oct 17, 2023 5:28 am Urządzenie jest zarejestrowane i podłączone do clouda jednak zapisanie ustawień czy to w Claude czy w konfiguracji urządzenia nic nie daje po odświeżeniu jest pusto tu i tu.
W niedziele klew mi odp że, jest jakieś błąd w cloud
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Gitman
To co dalej z tym zrobić żeby to zadziałało z jednym termometrem ?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Myślę, że musisz poczekać, aż to będzie poprawione:Gitman wrote: Tue Oct 17, 2023 7:25 am To co dalej z tym zrobić żeby to zadziałało z jednym termometrem ?
viewtopic.php?p=163449#p163449
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Wrzuciłem poprawki które tak naprawdę przywróciły poprzednią funkcjonalność. Więc wartości które ustawiacie sobie w GUI traktujcie jako wartości domyślne dla termostatu. Jeżeli zmienicie te wartości od strony clouda a nie od urządzenia to będziecie robić sobie rozbieżność między wartościami termostatu a tym co widzicie w konfiguracji GUI. Więc takie wartości jak kanały termometrów czy histerezę proponuję ustawiać od strony urządzenia.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Gitman
Jeśli wszystkie funkcje termostatu ma się ustawiać w konfiguracji urządzenia to sama idea termostatu nie ma sensu to wszystko można ustawić w warunkowaniu