Dodatkowy wyłącznik ścienny do Sonoff Basic

Awatar użytkownika
jerzy
Posty: 30
Rejestracja: sob gru 02, 2017 8:56 pm

śr gru 20, 2017 8:34 pm

Chyba ta dyskusja zbytnio odeszła od tematu tego wątku. A właściwie nie ma z tematem nic wspólnego. Chyba istnieją wątki na te tematy.
Z poważaniem: Jerzy
djack2017
Posty: 383
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

pt gru 22, 2017 7:22 am

Więcej luzu. Pozdrawiam.
Jacek
Awatar użytkownika
jerzy
Posty: 30
Rejestracja: sob gru 02, 2017 8:56 pm

sob gru 23, 2017 11:20 pm

Więcej porządku wokół nas.
Z poważaniem: Jerzy
addaniel
Posty: 27
Rejestracja: ndz sty 21, 2018 11:49 am

sob lut 03, 2018 10:28 am

Witam.
Podlaczylem przekaznik pod supla.Smiga wlaczanie pod aplikacja ale zwarcie na przycisku masy i gpio 1 nie dziala .tz 3 i 4 pin od przycisku konfiguracyjnego.Czy dzialam cos nie tak??

Doszedłem do tego ze dziala tylko na zwarciu wlutowanych przewodów na stopkach przycisku konfiguracyjnego.Jest tez male ale ...Musi to byc na przełaczniku tzw "dzwonkowym".

Czy jest rozwiazanie na działanie na przycisku zwykłym, bo wyczytałem ze nie gdyz po utracie napiecia sonoff wejdzie w tryb konfiguracyjny??
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8449
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lut 03, 2018 11:35 am

addaniel pisze:
sob lut 03, 2018 10:28 am
Witam.
Podlaczylem przekaznik pod supla.Smiga wlaczanie pod aplikacja ale zwarcie na przycisku masy i gpio 1 nie dziala .tz 3 i 4 pin od przycisku konfiguracyjnego.Czy dzialam cos nie tak??

Doszedłem do tego ze dziala tylko na zwarciu wlutowanych przewodów na stopkach przycisku konfiguracyjnego.Jest tez male ale ...Musi to byc na przełaczniku tzw "dzwonkowym".

Czy jest rozwiazanie na działanie na przycisku zwykłym, bo wyczytałem ze nie gdyz po utracie napiecia sonoff wejdzie w tryb konfiguracyjny??
Jeżeli przycisk na płytce nie załącza przekaźnika to zły firmware wgrałeś.
Jak przycisk na płytce załącza ale dolutowany nie załącza to pod złe nóżki wlutowałeś.
addaniel
Posty: 27
Rejestracja: ndz sty 21, 2018 11:49 am

ndz lut 04, 2018 2:28 pm

Dzięki już posiedziałem,poczytałem, podłubałem i udało się😁 Działa na sofcie button,wlutowane pod stopki z przycisku Config. Działa na podwójnym łączniku dzwonkowym(taki jak do rolet). Oczywiście 2 kanały to dwa sonoffy i z każdego osobne kabelki od przycisku. We włączniku na wspólnym łączu napięcie spod stopki z sonofów a dwa pozostałe na punkty zwierne w łączniku.
addaniel
Posty: 27
Rejestracja: ndz sty 21, 2018 11:49 am

ndz lut 04, 2018 4:35 pm

Jeszcze jedno pytanko.Czy na Sonoff na Out przerwa jest na N czy na L.
Mam za malo o jeden przewod i zastanawiam sie czy zasilenie sonoffa w N moze odbyc sie w taki sposob ze polacze OUT N z jednego do IN N do drugiego a L wszedzie bedzie osobne?? Zadziala cos takiego?? Czy jesli wylacze jednego sonofa to w dalszym ciagu bedzie on podawal N i zasili drugiego nawet w stanie wyłączenia??
maciekelga
Posty: 54
Rejestracja: wt sie 23, 2016 10:46 am

pn lut 05, 2018 8:13 am

Czy jest szansa na stworzenie firmware, który pozwalałby na sterowanie Sonoff`em z innego ESP8266, aplikacji oraz przycisku lokalnego (za pomocą wyprowadzeń)?
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 586
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pn lut 05, 2018 8:32 am

maciekelga pisze:
pn lut 05, 2018 8:13 am
Czy jest szansa na stworzenie firmware, który pozwalałby na sterowanie Sonoff`em z innego ESP8266, aplikacji oraz przycisku lokalnego (za pomocą wyprowadzeń)?
Z dodatkowego przycisku jak najbardziej - zobacz softy np. autorstwa @Zybi. A z innego ESP, to pewnie jak pojawi się logika - sam na to czekam, bo chciałbym uruchomić przycisk ścienny do załączania scen.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
koziolek90
Posty: 15
Rejestracja: pn lut 19, 2018 8:16 pm

ndz lip 01, 2018 6:37 pm

Witam, czy istnieje oprogramowanie "switch mode" do sonoff 4ch lub 4ch pro?
Chciałbym podpiąć 4 zewnętrzne (ścienne, bistabilne) wyłączniki światła.

Ewentualnie jeśli nie ma takiej wersji to czy na standardowym oprogramowaniu użyć wyłączników dzwonkowych? (gdzie je wlutować?)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sonoff Basic”