Na smartfonie generuje się poprawnie. Bardzo dziękuję!.
Późnym wieczorem wgram do BoneIO i sprawdzę fizycznie.
W wolnym czasie proszę Cię o odpowiedz na moje pytanie wysłane na priv.
Kolego cały czas walczę sytuacja po weekendzie wygląda tak: zainstalowałem GG w podstawowej wersji (przyciski, przekaźniki, wyzwalacze akcji) na boneio 32x10. Jak bym nie ustawił konfiguracji to zawsze włączenie tych samych 8 lub 16 przekaźników rozpędza temperaturę zasilacza i samego wt32-eth01 oraz dolnej płytki przekaźników nawet do 60 stopni! Na oryginalnym sofcie, dedykowanym przez producenta do ESPHome takiej sytuacji nie ma. Muszę prosić o pomoc bo naprawdę nie mam pomysłu na ten sterownik. Jestem przekonany, że urządzenie jest genialne ale wymaga dopracowania softu. Kolego jeśli masz jakiś soft to proszę podeślij na maila.edm wrote: ↑Sun Aug 04, 2024 3:59 pm lesheq@wp.pl widzę że skasowałeś posta gdzie pisałeś o wysokiej temperaturze boneIO i pytałeś o inny soft. Poradziłeś sobie?.
Bo mam jakiś soft nie GG, jeden z pierwszych. Możesz spróbować...
W załączniku soft boneIO_32x10A_MCP dla ekspander MCP23017. Nie wiem jaką Ty masz wersję ekspandera, może być jeszcze PCF...lesheq@wp.pl wrote: ↑Mon Aug 05, 2024 4:17 pmKolego cały czas walczę sytuacja po weekendzie wygląda tak: zainstalowałem GG w podstawowej wersji (przyciski, przekaźniki, wyzwalacze akcji) na boneio 32x10. Jak bym nie ustawił konfiguracji to zawsze włączenie tych samych 8 lub 16 przekaźników rozpędza temperaturę zasilacza i samego wt32-eth01 oraz dolnej płytki przekaźników nawet do 60 stopni! Na oryginalnym sofcie, dedykowanym przez producenta do ESPHome takiej sytuacji nie ma. Muszę prosić o pomoc bo naprawdę nie mam pomysłu na ten sterownik. Jestem przekonany, że urządzenie jest genialne ale wymaga dopracowania softu. Kolego jeśli masz jakiś soft to proszę podeślij na maila.edm wrote: ↑Sun Aug 04, 2024 3:59 pm lesheq@wp.pl widzę że skasowałeś posta gdzie pisałeś o wysokiej temperaturze boneIO i pytałeś o inny soft. Poradziłeś sobie?.
Bo mam jakiś soft nie GG, jeden z pierwszych. Możesz spróbować...
To zapytaj @kamil2466 lub @krycha88 powinni mieć pierwszą wersję softu także dla PCF.
Przestałem się łudzić... Bardziej realne może okazać się to że twórcy Nippy https://www.nippysmart.com dogadają się z suplą (bynajmniej mieli próbować) i wtedy może warto będzie iść w tym kierunku.lesheq@wp.pl wrote: ↑Mon Aug 05, 2024 8:19 pm ...W najlepszym być może większe zainteresowanie kupujących zwróci uwage producenta i wymusi dopracowanie softu.
Kilka dni temu widziałem wzmiankę w tym temacie na kanale YouTube IoT Radka. Była to wzmianka w komentarzach pod wideo, chyba ostatnim. Także poczekajmy jeszcze trochę. Produkty wydają się godne uwagi. Jest LAN, dimmer AC, DC, montaż DIN itd.