Na smartfonie generuje się poprawnie. Bardzo dziękuję!.
Późnym wieczorem wgram do BoneIO i sprawdzę fizycznie.
W wolnym czasie proszę Cię o odpowiedz na moje pytanie wysłane na priv.
Na smartfonie generuje się poprawnie. Bardzo dziękuję!.
Kolego cały czas walczęedm wrote: Sun Aug 04, 2024 3:59 pm lesheq@wp.pl widzę że skasowałeś posta gdzie pisałeś o wysokiej temperaturze boneIO i pytałeś o inny soft. Poradziłeś sobie?.
Bo mam jakiś soft nie GG, jeden z pierwszych. Możesz spróbować...
W załączniku soft boneIO_32x10A_MCP dla ekspander MCP23017. Nie wiem jaką Ty masz wersję ekspandera, może być jeszcze PCF...lesheq@wp.pl wrote: Mon Aug 05, 2024 4:17 pmKolego cały czas walczęedm wrote: Sun Aug 04, 2024 3:59 pm lesheq@wp.pl widzę że skasowałeś posta gdzie pisałeś o wysokiej temperaturze boneIO i pytałeś o inny soft. Poradziłeś sobie?.
Bo mam jakiś soft nie GG, jeden z pierwszych. Możesz spróbować...sytuacja po weekendzie wygląda tak: zainstalowałem GG w podstawowej wersji (przyciski, przekaźniki, wyzwalacze akcji) na boneio 32x10. Jak bym nie ustawił konfiguracji to zawsze włączenie tych samych 8 lub 16 przekaźników rozpędza temperaturę zasilacza i samego wt32-eth01 oraz dolnej płytki przekaźników nawet do 60 stopni! Na oryginalnym sofcie, dedykowanym przez producenta do ESPHome takiej sytuacji nie ma. Muszę prosić o pomoc bo naprawdę nie mam pomysłu na ten sterownik. Jestem przekonany, że urządzenie jest genialne ale wymaga dopracowania softu. Kolego jeśli masz jakiś soft to proszę podeślij na maila.
To zapytaj @kamil2466 lub @krycha88 powinni mieć pierwszą wersję softu także dla PCF.
Przestałem się łudzić... Bardziej realne może okazać się to że twórcy Nippy https://www.nippysmart.com dogadają się z suplą (bynajmniej mieli próbować) i wtedy może warto będzie iść w tym kierunku.lesheq@wp.pl wrote: Mon Aug 05, 2024 8:19 pm ...W najlepszym być może większe zainteresowanie kupujących zwróci uwage producenta i wymusi dopracowanie softu.
Kilka dni temu widziałem wzmiankę w tym temacie na kanale YouTube IoT Radka. Była to wzmianka w komentarzach pod wideo, chyba ostatnim. Także poczekajmy jeszcze trochę. Produkty wydają się godne uwagi. Jest LAN, dimmer AC, DC, montaż DIN itd.pzygmunt wrote: Tue Aug 06, 2024 7:19 am Chętnie dogadamy się z Nippy ale dotychczas nikt z ich strony się z nami nie kontaktował.