Wgrywam soft GG i ustawiam termostat a czujnik mam akurat aht15 i za każdym razem najpierw są wartości 0st 0% i termostat startuje. Po chwili wskakuje pomiar i termostat się wyłącza.
Jeszcze żadnych programów nie ustawiałem, ale to akurat nie ma znaczenia bo tu termostat musiałby być domyślnie wyłączony żeby nie sprawdzać temperatury przy starcie.
Błąd zegara - termostat.
-
To najlepiej byłoby to poprawić po stronie obsługi AHT15, aby do czasu pierwszego odczytu nie wysyłał wartości "0", które są teoretycznie poprawnym odczytem.wojtas567 wrote: Tue Sep 24, 2024 8:45 am Wgrywam soft GG i ustawiam termostat a czujnik mam akurat aht15 i za każdym razem najpierw są wartości 0st 0% i termostat startuje. Po chwili wskakuje pomiar i termostat się wyłącza.
Jeszcze żadnych programów nie ustawiałem, ale to akurat nie ma znaczenia bo tu termostat musiałby być domyślnie wyłączony żeby nie sprawdzać temperatury przy starcie.
-
I będzie jak przy pozostałych czujnikach.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Miałem na myśli stałe wartości przy braku czujnika -257st i 0%
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Z głowy pisałem
ale wszyscy wiedzą o co chodzi

Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Większość tak ... dopisałem dla uściślenia, żeby ktoś świeższy nie błądził. Bez urazy - nie było złych intencji.
YoMan
-
Dodałem poprawkę która powinna pomóc. Zaktualizuj moduł do wersji z dzisiaj.wojtas567 wrote: Tue Sep 24, 2024 8:45 am Wgrywam soft GG i ustawiam termostat a czujnik mam akurat aht15 i za każdym razem najpierw są wartości 0st 0% i termostat startuje. Po chwili wskakuje pomiar i termostat się wyłącza.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Sorki że kilka dni to trwało ale inne obowiązki
.
Nie wiem co poprawiłeś ale po restarcie pierwsze wartości odczytane z czujnika AHT15 mam nadal zerowe. A to powoduje włączenie grzania a po kilku sekundach wyłączenie jak nastąpi prawidłowy odczyt.
Jak przełączyłem kontrolę tego samego termostatu na czujnik DHT22 nie występuje ten problem.

Nie wiem co poprawiłeś ale po restarcie pierwsze wartości odczytane z czujnika AHT15 mam nadal zerowe. A to powoduje włączenie grzania a po kilku sekundach wyłączenie jak nastąpi prawidłowy odczyt.
Jak przełączyłem kontrolę tego samego termostatu na czujnik DHT22 nie występuje ten problem.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek